Emisyonları 2030’a kadar yüzde 42 azaltma sözü

Güncelleme Tarihi:

Emisyonları 2030’a kadar yüzde 42 azaltma sözü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2023 07:00

SABANCI Topluluğu, iklim kriziyle mücadelede önemli bir taahhütte bulundu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz dönemde, 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarında ‘Net Sıfır’ seviyesine ulaşma sözü veren topluluk, bu yolda ara hedeflerini de arka arkaya duyuruyor. Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, küresel standartları belirleyen Bilime Dayalı Hedefler Girişimi’nin (Science Based Targets initiative - SBTi) önerileri doğrultusunda, 2030’a kadar emisyonlarını yüzde 42 oranında azaltacağını açıkladı.

KUTUP YILDIZIMIZ

Alper, sürdürülebilirliği büyüme stratejisinin temeline yerleştirdiklerinin altını çizerken, şu bilgileri verdi: “Sürdürülebilirliği bizlere yol gösteren kutup yıldızımız olarak görüyoruz. İlk olarak 2021 başında açıkladığımız 2050 ‘Net Sıfır’ hedefimizle, bu konuda uzun vadeli taahhütte bulunarak Türkiye’de holdingler arasında bir ilke imza atmıştık. Bu konudaki kararlı duruşumuzu, 2022’de de desteklemeyi sürdürdük. Dünyanın önde gelen ÇSY derecelendirme kuruluşlarından MSCI ÇSY Derecelendirmesinde, son 3 yılda 3 kademe birden not artışı alarak A seviyesine ulaştık. Sabancı Holding olarak, 2022 yılı içerisinde BIST’te işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansı en yüksek şirketlerin yer aldığı BIST 25 Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil edildik. Ayrıca dünyanın bu alandaki en önemli endeksleri arasında kabul edilen CDP (Karbon Saydamlık Projesi) Global A Listesi’nde Türkiye’den yer alan 9 şirketin 3’ü Sabancı Topluluğu’ndan oldu.”

Haberin Devamı

Alper, “En geç 2025 sonunda ise yüzde 15’lik azaltımı yakalamış olmayı amaçlıyoruz. Bu hedef tüm topluluk şirketlerimizin doğrudan karbon emisyonlarını kapsıyor” dedi.

GİRİŞİM OLDU

Organizasyon değişikliğine giderek holding bünyesinde Dijital Grup Başkanlığı’nı oluşturduklarını söyleyen Sabancı Holding CEO’su, bu sayede bir yandan ana iş kollarını büyütürken, bir yandan da Türkiye’den yeni unicorn’ların çıkmasına öncülük etmek istediklerini ifade etti. Alper, 2020 sonunda kurulan Sabancı Ventures’ın portföyündeki girişim sayısının sekize yükseldiğini de söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!