Elektrikli Doblo Türkiye pazarında

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli Doblo Türkiye pazarında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2023 07:00

FIAT’ın ticari araç ürün gamını temsil eden Fiat Professional markası, tamamen elektrikli E-Doblo ve E-Scudo modellerini Türkiye’de satışa çıkardı.

Haberin Devamı

İki farklı gövde tipiyle satışa çıkarılan E-Doblo’da 100 kW gücünde elektrikli motor ve 50 kWh batarya kapasitesi bulunuyor ve karma kullanımda 280 km’nin üzerinde sürüş menzili sunuyor. Maxi seçeneğinde 7 kişiye kadar oturma kapasitesi sunulurken, yük taşımacılığına yönelik Cargo Maxi’de 4 metreküpe yakın hacim ve 750 kg istiap haddi bulunuyor. Orta ticari araç segmentindeki E-Scudo ise 75 kWh kapasiteli bataryadan beslenen, 100 kW güç ve 260 Nm tork üreten elektrik motoru ile birleşik 330 kilometre ve şehir içinde 420 kilometreye varan menzil sağlıyor. E-Scudo’nun bataryası hızlı sarj ile yüzde 80 doluluğa 45 dakikada ulaşabiliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç, “Hafif ticari araç segmentindeki başarımızı ve istikrarımızı elektrikli araçlarla desteklemek, FIAT Professional markasının sürdürülebilirlik vizyonu açısından değerli bir adım. Markanın elektrikli araç yolculuğundaki iki önemli modeli olan Doblò ve Scudo ile yüzde yüz elektrikli sürüş keyfini, tüketici dostu teknolojilerle bir araya getirerek ticari araç kullanıcılarına daha ekonomik ve çevreci alternatifler sunacağız” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!