E bebeğim ee ee...

Güncelleme Tarihi:

E bebeğim ee ee...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 22:27

Bebeklerin uyku sorununu çözmek için harekete geçen Türk girişimciler, ‘Little Sleeper’ adındaki mobil uygulamaya imza attı. Bebekler için uyku koçluğu yapan uygulama, aynı zamanda beyaz gürültü (white noise) seslerini çalarak bebeklerinin daha rahat uykuya dalmalarını sağlıyor.

Haberin Devamı

YENİ çocukları olan ebeveynlerin en çok zorlandığı konuların başında bebeklerinin uyku sorunu yaşaması geliyor. Sadece bebekler uyku sorunu yaşamıyor. Anne babalar da bebekleriyle birlikte aynı sorunu yaşıyor. Bunun için pek çok yöntem aileler tarafından deneniyor. Ancak ne kadar başarıya ulaştıkları tartışmaya açık. Hem bebeklerin hem de ebeveynlerin uyku sorununu çözmek için Türk girişimciler devreye girdi. ‘Little Sleeper’ adında bir akıllı telefon uygulaması geliştiren Türk girişimciler, elde edilen verilerle bebeklere uyku koçluğu yapıyor.

UYKUYA ÖZEL SES
Little Sleeper, geçen yıl bebeğiyle yaşadığı uyku sorunlarına çözüm arayan bir anne olan Berna Akın Eriş ve yazılımcı Ümit Topaçan’ın ortak çalışması sonucu ortaya çıktı. Berna Akın Eriş, oğlu Deniz’in bebeklik dönemimde yaşadığı uyku problemlerini nasıl çözeceğine dair araştırmalar yapmaya başlamış. Bu gibi sorunlara yardımcı olabilecek ve bazı konuları hızlıca danışabileceği bir uygulamanın olmadığını fark ettikten sonra Little Slepper uygulamasını hayata geçirecek fikri ortaya atmış. App Store ve Google Play mağazalarından indirilebilen Little Sleeper ile anne babaların, bebeklerine özel uyku planına ulaşabildiklerini söyleyen Eriş, “Gün boyunca uyku ile ilgili o an yapmaları ya da sakınmaları gereken taktikleri görebiliyor ve uyku koçluğundan faydalanabiliyorlar. Ayrıca beyaz gürültü (white noise) seslerini çalarak bebeklerinin daha rahat uykuya dalmalarını ve daha uzun süre uyumalarını sağlanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİLİMSEL BİLGİLER VAR
Bununla birlikte uygulamada ‘Tips’ (ipuçları) bölümünün yer aldığını anlatan Eriş, şunları söyledi: “Ebeveynler, bebeklerin uykusu ile ilgili genel bilgileri hap gibi pratik bir şekilde öğrenebiliyor. Bilimsel araştırmalara dayanan bilgilerin ve yöntemlerin sunulduğu uygulama, bebekleri daha kolay ve uzun uyutabilmeyi, böylece anne babaların da uyku kalitesini arttırmayı amaçlıyoruz.”

7 yıl boyunca Google’da çalışan ve YouTube’da anneler için açtığı kanalla tanınan Berna Akın Eriş, uygulamanın global çapta pek çok farklı ülkede test edildiğini belirterek, “İlk haftada Türkiye’de 1 numaralı ‘trending parenting’ olan uygulama şu anda binden fazla ebeveyn tarafından kullanılıyor. Ayrıca Little Sleeper, Londra’da yapılan Xoogler Europe Pitch Day’de Avrupalı yatırımcıların da ilgisini çekti” dedi.

Haberin Devamı

GELİR MODELİ TEST EDİLECEK
ŞU anda tamamen ücretsiz olan Little Sleeper, ücretli içeriklerle birlikte ücretsiz içeriklerin de sunulacağı ‘freemium’ gelir modelini test etmeye hazırlanıyor. Bebeğe özel sunulan uyku planı ve koçluğunu içeren ‘Timer’ bölümüne erişim için aylık bir üyelik ücretinin talep edilmesi, genel tavsiyelerin bulunduğu ‘Tips’ bölümünün ve beyaz gürültü (white noise) çalan ‘Sounds’ bölümlerine ücretsiz erişilmeye devam edilmesi planlanıyor.

GERİ BİLDİRİMLER OLUMLU
İŞ Bankası’nın ana destekçisi olduğu ve Kolektif House tarafından yürütülen Workup Girişimcilik Programı’nın birinci dönem girişimlerinden biri olarak yola çıktıklarını belirten Eriş, “Little Sleeper, 6 aylık geliştirme sürecinde ABD, İngiltere, İrlanda ve Rusya gibi dünya çapında pek çok farklı ülkeden kullanıcılar ile test edildi ve kullanıcılardan çok olumlu geri bildirimler aldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!