Dünyanın anahtarı Türkiye’ye emanet

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın anahtarı Türkiye’ye emanet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 07:00

Türkiye’de iki üretim tesisi, bin 500’ün üzerinde çalışanı olan Schneider Electric, grup şirketlerinden Günsan Elektrik ile anahtar ve priz pazarında güçlenme planları yapıyor.

Haberin Devamı

Şirket 20 milyon Euro’luk yatırımla Marmara Bölgesi’nde sıfırdan kurduğu yeni üretim tesisine 2024’te taşınacak. Yeni tesis ile hedef üretim kapasitesinin iki katına çıkarılması. Günsan Elektrik bu yatırımı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde anahtar-priz üretimi lideri olmak üzere önemli bir adım olarak görüyor.

80 ülkeye ihracat yapan Schneider Electric ise yeni fabrika ile küresel üretim üssü ağırlığını Hindistan’ın yanı sıra Türkiye’ye de kaydırma kararı almış oldu. Yeni fabrika, Schneider Electric sürdürülebilirlik esaslarına uygun yeşil teknolojilerle desteklenecek ve enerji verimliliğini artırırken, karbon ayak izi ve su sarfiyatını da azaltmaya odaklanacak.

İSTANBUL’DA İNOVASYON ÜSSÜ

Schneider Electric’in Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde bir ilk olarak kurduğu İstanbul İnovasyon Merkezi’nin de Türkiye’nin ulusal enerji verimliliği stratejilerine, 2030 ve 2053 hedeflerine katkı sunduğu belirtildi. Bu merkez iş dünyası, akademisyenler ve üniversite öğrencileri için de bir laboratuvar görevi görüyor.

Haberin Devamı

BÖLGE BAŞKANI İSMAİL YAMANGİL

Yılın dokuz aylık döneminde 26.4 milyar Euro’luk gelir sağlayan şirketin güçlü büyüme kaydettiği ülkeler arasında enerji ve endüstriyel otomasyon alanındaki yatırımlarıyla Türkiye de yer alıyor. Böylece Türkiye’nin de güçlü etkisiyle yılın 3. çeyrek döneminde Ortadoğu ve Afrika bölgesinde çift haneli büyüme sağlandı. Şirketin Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanlığı Türkiye’den yönetilirken, Eylül 2023 itibarıyla Bölge Başkanlığı görevine İsmail Yamangil getirildi. Yamangil, yeni görevine getirilmeden önce, Yamangil Schneider Electric Türkiye Ülke Başkanlığı görevini yürütüyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!