Dünya Bankası’ndan 896 milyon Euro daha geldi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası’ndan 896 milyon Euro daha geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2023 07:00

HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ile 895.7 milyon Euro’luk yeni bir kredi anlaşması imzalandığını belirtti.

Haberin Devamı

Şimşek, kredinin yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine ilişkin finansman ihtiyaçlarını karşılamada kullanılacağını işaret etti.  Dünya Bankası’nın Türkiye için planladığı 35 milyar dolarlık mali paketin bir parçası olan yeni kredi anlaşması, sürdürülebilir kalkınma odaklı projelere aktarılacak. Dünya Bankası ile imzalanan son anlaşmalar hakkında bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şunları söyledi:

3.2 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

“Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi için 500 milyon Euro ve  Su Döngüselliği ve Verimliliğinin Artırılması Projesi için de 395.75 milyon Euro finansman sağlandı. Dünya Bankası’ndan sağlanan toplam 895.7 milyon Euro’luk  kredilerin 570.75 milyon Euro’su tahsisli, 325 milyon Euro’su ise Hazine garantili olarak planlandı.” Dünya Bankasının Türkiye’ye 35 milyar dolarlık destek vermesini planladığını anımsatan Şimşek, bankadan gelen finansman tutarının imzalanan yeni anlaşmalarla yaklaşık 3.2 milyar dolara ulaştığı bilgisini paylaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!