Domino's Pizza Türkiye'ye 'En İyi' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Dominos Pizza Türkiyeye En İyi ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2007 10:15

Domino's Pizza Türkiye, 2006 yılında dünyadaki en iyi Domino's Pizza seçilerek “2006 Gold Franny” ödülüne layık görüldü.

Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Domino's'un şu anda 60 ülkede 8 bin şubeyle faaliyet gösterdiğini, geçen yıl 46. yılını kutlayan şirketin yıllık cirosunun 5 milyar doları aştığını söyledi.

Her gün 1 milyondan fazla kişinin Domino's Pizza ürünleri tükettiğini belirten Saranga, Domino's'un Türkiye'de de 11. yılında 10 ilde 70 şube ile hizmet verdiğini kaydetti.

Domino's Türkiye'nin, dünyada en çok büyüyen ilk 5 pazar arasında yer aldığını ifade eden Saranga, şöyle devam etti:
“2007 yılı sonunda 93 şubeye, 2008 sonunda 200 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Şubelerimizin 47 tanesi franchise olarak işletiliyor. İstanbul'daki 48 şube sayısını 100'e, İzmir ve Ankara'daki şubelerin sayısını da 20'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Domino's Pizza Türkiye, 11 yıllık dönemde 13 milyon dolar yatırım yaptı. Bu yıl 40 milyon dolar ciro hedefliyoruz.”

Domino's Pizza Türkiye'nin aldığı ödüle ilişkin de bilgi veren Saranga, 2006 yılında gerçekleştirdikleri yüzde 36'lık büyüme ve yüzde 43 ciro artışı ile en yüksek derece olan 5 yıldızlık operasyonel mükemmellik sayesinde aldıkları bu ödülün Türkiye'deki hedeflerini daha da büyüttüğünü söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Saranga, Domino's Pizza Türkiye'nin artık televizyon reklamı yapabilecek duruma geldiğini, Türkiye'de reklamı olan ilk pizza şirketi olmayı hedeflediklerini ifade etti.

DOĞU'YA PİZZA FABRİKASI

Anadolu'da pizzaya yönelik ciddi bir talep olduğunu dile getiren Saranga, 2008 yılında doğu illerinden birine fabrika kuracaklarını, bu fabrika ile bölgeye de ulaşmayı hedeflediklerini, yeni kurulması planlanan fabrikanın yatırım tutarının 1-1,5 milyon dolar olacağını bildirdi. Saranga, fabrikalarında hazırlanan pizza için yapılan peynir, salam ,sucuk gibi özel ürünlerin ihracatını da gerçekleştirdiklerini belirtti.

Domino's Pizza Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Banu Güney de Domino's Pizza'da motorcu olarak veya başka görevlerde işe başlayanların franchise alarak kendi dükkanlarını açtıklarını anlattı. Şubelerinde kullandıkları ürünlerin yüzde 99'unu iç piyasadan temin ettiklerini aktaran Güney, ülke ekonomisine yılda yaklaşık 5 milyon dolara yakın kaynak yaratıldığını bildirdi. Güney, Domino's Pizza Türkiye'de yapılan suflenin  Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika, Yunanistan ve ABD gibi ülkelerden de talep aldığını söyledi. Verilen bilgiye göre, 8-9 Mayıs tarihlerinde ABD'nin Las Vegas şehrinde 40 ülkeden 4 binden fazla Domino's Pizza çalışanı, franchise ve yöneticisinin katıldığı “Uluslararası Domino's Pizza Kongresi”nde Dominos Pizza Türkiye, 2006 yılındaki çalışmaları nedeniyle “Dünyadaki En İyi Domino's Pizza (2006 Gold Franny Award) ödülünü aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!