‘Dolardaki yükseliş İran pazarını vurdu, ihracatta sürprizi Cezayir yaptı’

Güncelleme Tarihi:

‘Dolardaki yükseliş İran pazarını vurdu, ihracatta sürprizi Cezayir yaptı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 13:45

İran pazarı Türkiye’nin özellikle tekstil ve altın ihracatında, en büyük ve verimli pazarların başında geliyor.

Haberin Devamı

AMERİKA’nın İran’a yönelik ambargosunda Türkiye, bu ambargodan muaf tutulan 8 ülkeden biri. İran'a ihracat yapan firmaları endişelendiren konuların başında ise, bu ülkede kurlarda yaşanan sert yükseliş geliyor. Granz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yolcu, “Son aylarda İran’a olan ihracatımızı etkileyen en önemli etken doların İran’da inanılmaz yükselişi oldu. Sektörde önceden yapılan binlerce adet siparişe rağmen İran’da bulunan müşterilerimiz, maalesef siparişlerini iptal etmek zorunda kaldılar” dedi.

İran pazarındaki gerilemeye karşın bu yıl ihracatta sürpriz pazarın Cezayir olduğunu kaydeden Yolcu “Bu yılın ihracatta sürpriz pazarı, Cezayir oldu. Ürünlerimizi oldukça ilgi gösterip sipariş veren ve acil isteyen Cezayir, pazar olarak yeni gelişen fakat gelecek vaat eden bir ülke. Bu yüzden yeni satış ekipleri kurarak Cezayir’de tanıtımlarımıza ağırlık verdik. Cezayir örneğinde olduğu gibi Ortadoğu ülkeleri Türkiye için oldukça önemli. Bu ülkelere yapılan ihracatlar sayesinde ihracat rakamlarımız her yıl olumlu yönde artışlar gösteriyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ÜRÜNLERİNE İLGİ YÜKSEK

Avrupa pazarına ilişkin gelişmeleri de değerlendiren Yolcu “Kışın çok sert geçtiği Avrupa’da insanlar bizim ürünlere çok rağbet gösteriyor. Yılbaşı öncesinde ya da sevgililer günü gibi özel günlerde birbirlerine en çok verdikleri hediyelerin başında, atkı ve bereler geliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!