Doğu Anadolu’ya devletten sonra Dominos’tan da destek geldi

Güncelleme Tarihi:

Doğu Anadolu’ya devletten sonra Dominos’tan da destek geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 01:56

DOĞU illerinde pizza restoranı açmak isteyenler için ‘teşvik paketi’ hazırlayan Dominos, ortalama 250 bin dolara açılan restoranlar için yüzde 20’lik indirime gitti. Genel Müdür Aslan Saranga, “Ödemeleri de 4 yıl vadeye yayacağız. Öncelik bölgede doğan ancak gurbette çalışanların” dedi.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİLER tarafından yapılacak yatırımları desteklemek ve özellikle Türkiye’nin doğusunda yeni iş fırsatları ve istihdam alanları oluşturmak için devlet tarafından verilen teşviklerden sonra bir adım da yeme-içme sektöründen geldi. Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 400 şubesi ile faaliyet gösteren Dominos Pizza, doğu illerinde şube açmak isteyenler için teşvik paketi hazırladı. Paket kapsamında doğu illerinde mağaza açmak isteyenlere indirimli tarifeler sunacaklarını ifade eden Dominos Pizza Genel Müdürü Aslan Saranga, “Ortalama bir mağazanın açılması yaklaşık 250 bin dolara mâl oluyor. Bu noktada yatırımcılara yüzde 20’lik bir avantaj sağlayacağız. Bunun dışında ödemelerini de 4 yıl gibi uzun bir süreye yayacağız. Bu teşvikle doğu illerinde yaklaşık 25 olan mağaza sayısını 100’e çıkarmaya hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MEMLEKETE DÖNÜŞ

Dominos Pizza olarak hedeflerinin özellikle Doğu ve İç Anadolu bölgelerinde büyümek olduğunun altını çizen Saranga, ”Teşvik kapsamında önceliği kendi elemanlarımıza vereceğiz. Bu kapsamda Türkiye’de başka bölgelerde çalışan Karslı, Diyarbakırlı ya da Vanlı çalışanlarımızın talepleri var. Memleketlerine geri dönüp iş kurmak isteyenler var. Onlara destek olacağız. Hem biz hem onlar kazanacak” diye konuştu. Saranga hali hazırda var olan 90 franchise şubesinin 3’te 1’ini motorlu kurye, mutfak çalışanı gibi eski çalışanlarının oluşturduğunu dile getirdi.

YENİ TATLAR İÇİN İNOVASYON

Doğu bölgelerinde pizzaya ciddi bir talep olduğuna vurgu yapan Saranga, “Ağırlıklı olarak da ince hamurlu ve hafif tatlarımız tercih ediliyor. Yöresel tatlarımız ait oldukları şehirlerde çok fazla talep görüyor” dedi. Kurdukları yeni inovasyon merkezi ile de farklı tatları çıkarmaya odaklanacaklarını belirten Saranga, “Rekabette farklılığımızı ortaya koyacağız. Merkezimizde inovasyon mutfağımız da var. Fikir, üretim, satış bir merkezde ortaya çıkıyor. Çıkan fikirleri uygulama ve test etme imkanı buluyoruz” dedi. Son 5 yılda yüzde 25–30 büyüme gösterdiklerini belirten Saranga, “Son 3 yılda yaklaşık 200 yeni şube açtık. 2014 yılı ciro hedefimiz 500 milyon lira Sektörde pazar payımız yüzde 40 civarında” dedi.

Haberin Devamı

Amerika ürünlerimizi kullanıyor

DÜNYADA Dominos Pizza Türkiye olarak altıncı, yedinci sırada yer aldıklarını söyleyen Aslan Saranga, Amerika’dan sonra en domine ülkeler arasında ise ilk üçte yer aldıklarını kaydetti. Çikolatalı sufle, ev yapımı çorba gibi ürünleri Amerika’nın Türkiye’den aldığını belirten Saraga, “8 yıldır üst üste Dominos Pizza Türkiye olarak yılın franchise’ı oluyoruz. Dünyadaki Dominos Pizza ülkelerine bakıldığında yerel tatlara yönelme en fazla bizde görülüyor. Biz yerel lezzetleri gerçek bir strateji olarak uyguluyoruz. Uluslararası bir marka olmamıza rağmen mahallenin pizzacısı olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya’da 25 şube

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ, ürün, şube ve inovasyon yatırımlarının yılda yaklaşık 10 Milyon lira olduğunu kaydeden Aslan Saranga, Dominos Pizza olarak franchisları ile birlikte toplam çalışan sayılarının yaklaşık 7 bin kişi olduğunu söyledi. 2014 yılı sonu itibariyle 450 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Aslan Saranga, “Rusya’da da yıl sonuna kadar 24–25 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Azerbaycan’da Ağustos ayında ilk şubemizi açacağız. Gürcistan’da ise ilk şubemizi yıl sonunda açmayı hedefliyoruz. Yakın tarihte Türki Cumhuriyet’lerinde yeni şubelerimiz olacak” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!