Doğan’dan Digiturk’e 742 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Doğan’dan Digiturk’e 742 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 01:29

Doğan Yayın Holding (DYH) bağlı ortaklığı konumundaki Doğan TV Holding’in Digiturk’ün yüzde 53 hissesi için 742 milyon dolar tutarında bağlayıcı olmayan teklif verdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

DYH’den KAP’a yapılan açıklamada, Krea İçerik Hizmetleri’nin (Digiturk) Çukurova’ya ait yüzde 53 oranındaki paylarının satın alınması amacıyla, şirketin net nakit (borç) düzeyinin ‘sıfır’ olduğu varsayımı ile Çukurova Holding’e bağlayıcı olmayan teklif verildiği ifade edildi. Söz konusu teklifin tutarının yüzde 53 hisse için 742 milyon dolar olduğu belirtilen açıklamada, bu teklifin şirketin yüzde 100 hissesi için 1.4 milyar dolarlık değere tekabül ettiği ifade edildi.

TELEKOM BEĞENİLMEDİ

Türk Telekom, Digiturk’un yüzde 53’ü için 530 milyon dolar tutarında teklif verdiğini Temmuz ayı sonunda açıklamıştı. Ancak bu teklif TMSF tarafından beğenilmemişti. Futbolda Süper Lig yayın haklarını da elinde bulunduran Digiturk’te Çukurova Holding’in yüzde 53, Providence Equity Partners fonunun ise yüzde 47 hissesi bulunuyor. Çukurova Holding’in İnterbank protokolünden kaynaklanan borçlarını tahsil etmek amacıyla grubun medya aktiflerinin yönetimini devralan TMSF, Digiturk’ü daha yüksek bir fiyattan satabileceğini belirten Çukurova Holding’e satış için süre tanımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!