Dış ticarete 700 milyon liralık destek  

Güncelleme Tarihi:

Dış ticarete 700 milyon liralık destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 12:55

Türkiye’de nakliye acenteleri tarafından alınan ve sanayicilere yükü yıllık 700 milyon lirayı bulan “Ordino” bedeli kaldırıldı.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi yazıya göre, artık gümrük işlemlerinin herhangi bir aşamasında gümrük müdürlüklerince ordino belgesi aranmayacak.

Sorunun çözümü için ilgili bakanlıklarla çalışmalar yürüten Türk Plastik Sanayicileri Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, “Başından beri kanun dışı ve keyfi olduğunu vurguladığımız bu uygulama karşısında haklılığımız ispatlandı. Bundan sonra firmalarımız tüm gümrüklerde “Ordino Bedeli”ödemeden konşimentoyla gümrükleme işlemlerini tamamlayabilecek” dedi. “Söz konusu bedelin kaldırılması ile ilgili bir aydır bakanlıklarla birlikte çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Eroğlu şöyle devam etti:

BAKANLIK SESİMİZİ DUYDU
“Firmalarımızdan gelen şikâyet dosyalarını elden ilettik. Çözüm için de tüm gümrük işlemlerinde hiçbir şekilde Ordino Belgesi istenmeyeceğine dair bir yazının tüm gümrüklere ivedilikle dağıtılmasının önemini vurguladık. Yine TOBB Meclisimizden de bu bedelin kaldırılması için oybirliği ile tavsiye kararı çıkarttık.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız da sesimizi duydu ve tüm gümrüklere ilettiği yazıyla bazı gümrük müdürlüklerinde ordino talep edildiği ancak bundan sonra gümrük işlemlerinin herhangi bir aşamasında gümrük müdürlüklerince ordino belgesi aranmayacağını açıkladı. Firmalarımız artık “Ordino Bedeli” ödemeden konşimentoyla gümrüklemeişlemlerini tamamlayabilecek. Bakanlığımızın yayınladığı bu yazıdan sonra acentelerin Ordino Bedeli talepleri hükümsüzdür ve keyfidir.”

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!