Davos’un ana gündemi ‘güven’

Güncelleme Tarihi:

Davos’un ana gündemi ‘güven’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 07:00

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) yıllık zirvesi İsviçre’nin Davos kentinde başladı. 14-19 Ocak’ta gerçekleştirilecek zirvede, ‘yapay zeka ile hızlı dönüşüm ortamında güvenin yeniden inşası’ konuşulacak.

Haberin Devamı

WEF’in küresel risk analizinde, kalıcı bir yaşam pahalılığı krizine ilişkin endişeler, yapay zeka kaynaklı yanlış bilgi ve dezenformasyon ile toplumsal kutuplaşmanın iç içe geçmiş risklerinin bu yılın risk görünümünde belirleyici olduğuna vurgu yapıldı. Bunların yanı sıra, etkinliğe Ortadoğu’daki jeopolitik gerilimlerin ve küresel ticaret endişelerinin de damga vurması bekleniyor. Aynı zamanda enflasyon ve ekonomik büyüme, Ukrayna’daki savaş, teknolojik değişim ve küresel bölünme de gündemde kalmaya devam edecek.

BELİRSİZLİK VURGUSU

Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Klaus Schwab, parçalanmış bir dünya ve artan toplumsal bölünmelerle karşı karşıya olunduğunu vurguladı ve şöyle dedi: “Bu da yaygın belirsizlik ve karamsarlığa yol açıyor. Kriz yönetiminin ötesine geçerek, mevcut sorunların temel nedenlerine bakarak ve daha umut verici bir geleceği birlikte inşa ederek geleceğimize olan güveni yeniden inşa etmeliyiz.”

Haberin Devamı

Foruma ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin Başbakanı Li Qiang ve Ukranya Devlet Başkanı Volodimir Zelenski gibi siyasiler katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!