Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan mesaj: ‘Cumhuriyet değerleriyle bu makamdayım’

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan mesaj: ‘Cumhuriyet değerleriyle bu makamdayım’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TİSK’in düzenlediği ‘Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi’nde cumhuriyet değerlerine vurgu yaptı. Cumhuriyetin fırsat eşitliği anlamına geldiğini söyleyen Yılmaz, “Ben de Bingöllü bir kardeşiniz olarak işte bu cumhuriyet değerleriyle bu makamdayım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, cumhuriyetin değerini kendi hayatından verdiği örnekle anlattı. Yılmaz, “Cumhuriyet aynı zamanda fırsat eşitliği demek. Herkesi kapsamak demek. Belirli bir zümreye, belirli bir kesime değil, fırsatları tüm toplumun önüne koymak demek. Ben de Bingöllü bir kardeşiniz olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapıyorsam işte bu cumhuriyet değerleriyle bu yerdeyim, bu makamdayım” dedi.

MUSTAFA KEMAL VURGUSU

Yılmaz, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından ekonomi bakanlarının katılımıyla yapılan “Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi”ne katıldı. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü yarın şanla ve şerefle kutlayacaklarını ifade eden Yılmaz, cumhuriyeti kuran kadroların, önce İzmir İktisat Kongresi’ni topladıklarını anımsattı. Yılmaz, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Burada Mustafa Kemal Atatürk hiçbir zaman unutmamamız gereken şu tespiti yaptı; askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferle taçlandırılmadıkları sürece eksik kalırlar. Bir ülkenin tam bağımsız olması için, dünyadaki saygın konumunu tam olarak pekiştirmesi için mutlaka ekonomik olarak da gelişmesi gerekiyor. Ben bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, büyük devlet ve fikir adamı, reformcu lider Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, cumhuriyeti kuran, katkıda bulunan, bugünlere gelmesini sağlayan herkesi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyetimizi pazar günü hep birlikte kutlayacağız ama sadece bir gün kutlamakla kalmayalım, cumhuriyetimizin bu ideallerine sahip çıkalım. cumhuriyetimizin gençlerimiz için, çocuklarımız için ne anlam ifade ettiğini de hep birlikte vurgulamalıyız.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan mesaj: ‘Cumhuriyet değerleriyle bu makamdayım’

ENFLASYONDA TEK HANE 2026’DA

Enflasyonla mücadeleye de değinen ve Merkez Bankası’nın güncellenmiş para politikaları ile etkin bir şekilde görevini yapatığını belirten Yılmaz, maliye politikalarıyla buna destek olduklarını kaydetti. Yılmaz, “2026’da tek haneli rakamları hedefliyoruz. Gelecek yıldan itibaren bir düşüş seyri var. Gelecek yılın ortalarından itibaren enflasyondaki yıllık düşüşleri, politikalarımızın sonuçlarını görmüş olacağız. Aylık bazda daha önceden bu etkiler görülecek. Yıllık bazda da gelecek yılın ortalarından itibaren daha net bir şekilde dezenflasyonist süreci görmüş olacağız. 2026 ile de tek haneli rakamlara ulaşmayı düşünüyoruz” dedi. Yılmaz, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Türkiye büyümeye devam edecek. Bazen ekonomistler, ‘Hem enflasyonu düşürüp hem büyümeyi nasıl sağlayacaksınız’ diye soruyorlar. Ders kitaplarına bakarsanız hakikaten bu zor ama pratikte bunlar mümkün. Güven ve istikrarı pekiştirdiğiniz zaman, doğru bir büyüme kompozisyonu oluşturduğunuz zaman bunu yapabilirsiniz. 2026’da öngördüğümüz 14 bin 800 dolar kişi başına gelir. Cumhuriyetin 100. yılına, Türkiye Yüzyılı’na da bu yakışır.”

SANAYİDE DEPREM RİSKİNE DİKKAT

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da, açılış konuşmasında cumhuriyetin yüzüncü yılını kutladı ve iş dünyasının sorunlarını aktardı. Hem çalışanların refahını hem de işverenin maliyetini önemsediklerini belirten Akkol, “İkisinin beraber olması gerektiğini biliyoruz. İşverenlerin maliyetlerini azaltacak, çalşanlarımızı da destekleyecek  teşviklere ihtiyacımız var” dedi. Gündemlerinde finansmana erişimin de bulunduğunu vurgulayan Akkol, bir diğer önemli gündem maddelerinin de deprem ve sanayinin dönüşümü olduğunu ifade etti. Akkol, “Türkiye sanayi üretiminin yüzde 37’si istanbul ve çevresinde, yüzde 45’i ise Marmara Bölgesi’nde. Biliyoruz ki bu bölgenin deprem riski yüksek. Depreme hazırlık için devletimiz, işçi kesimi ve işverenlerin bir araya getirileceği, kentsel dönüşüm gibi sanayinin dönüşümü konularını görüşeceğimiz platformlara TİSK olarak her türlü katkı sağlamaya hazırız. Biz de elimizi taşın altına koyacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!