Cam filmi yasağına TÜVTÜRK'ten muayene açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Cam filmi yasağına TÜVTÜRKten muayene açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 17:39

Cam filmi yasağı tüm yurtta yankılarını sürdürürken, TÜVTÜRK'ün yapmış olduğu 'ağır kusur' açıklaması araç muayenesinde yaşanabilecek sorunları gün yüzüne çıkardı. Resmi Gazete'de yayımlanan cam filmi yasağının ardından araç muayenesi hakkında açıklama yapan TÜVTÜRK, araçlarında cam filmi olanların ağır kusurlu olacağını ifade etti. İşte, yeni yasaya göre cam filmi cezası ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Cam filmi yasağı, bu günden itibaren araç sürücülerine trafikte ceza yaptırımı dışında muayenede de pürüz çıkaracak. Resmi Gazete'de yayımlanan cam filmi yasağının ardından kanuna uymama halinde trafik cezası ödeyecek olan sürücüler, TÜVTÜRK'ün cam filmini 'ağır kusur' kapsamına almasıyla birlikte araçlarını muayeneden geçiremeyecek

Yaklaşık 5 milyon araç sahibini ilgilendiren cam filmi yasağı Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir düzenleme de araç muayene istasyonlarında yapıldı. TÜVTÜRK cam filmi ve sonradan boyanmış camların 'ağır kusur' kapsamına alındığını ve bu araçların muayeneden geçemeyeceğini açıkladı.

Cam filmi yasağı Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından vatandaşların sıkça araştırdığı konular arasında yer almaya başladı. Araçlarının camında filmi bulunan vatandaşlar, cam filmi yasak mı konusunu internet üzerinden araştırmaya başladı. 

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK, cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili düzenleme hakkında araç sahiplerini arıyor.

Hafif kusurdan ağır kusura

Kusurlar tablosunda yapılan güncellemeye göre daha önce ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendirilen filmli camlar ve sonradan boyanmış camlar ‘Ağır Kusur’ olarak değerlendirilecek ve bu araçlar muayeneden geçemeyecek.

Orijinal haline getirilsin

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

"TÜVTÜRK, muayene hizmetinin daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi amacıyla araç sahiplerini cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili gerçekleşen düzenleme konusunda uyardı. Buna göre, daha önce ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendirilen araç cam filmleri ve sonradan boyanan camlar yeni düzenleme ile ‘Ağır Kusur’ sayılacak. Bu araçlar, araç muayenesinden geçemeyecek. Cam filmi ve sonradan boyanmış camı bulunan araç sahiplerinin, araçlarını orjinal haline getirerek muayeneye gelmeleri gerekmektedir."

CAM FİLMİNİN CEZASI 301 İLE 427 LİRA ARASI DEĞİŞİYOR

Polis ekipleri cam filmi denetimlerine başladı. Cam filmi cezası ise 301 ile 427 lira arası değişiyor. Cam filmli araç kullananların sayısı 5 milyona yakın. Cam film söktürmenin bedeli ise 150 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Uygulama kendinden film camlı araçlar için geçerli değil. Yani camlarında R43 olan araçlar ceza almayacak.

CNN Türk'e konuşan Otomotiv Bakım Dernekleri Başkanı Serdar Bakırtaş, "Şu anda tüm tonları yasak. Cam filmi güneş gözlüğü gibidir. Bir çok faydası vardır sağlığa. Koyu tona biz de karşıyız. Ama açık ve orta ton için düzenlenmesi gerekiyor. Biran önce tekrar değerlendirmesi gerektiği görüşündeyiz" dedi. 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!