Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye Meclis’ten geçti

Güncelleme Tarihi:

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye Meclis’ten geçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2023 07:00

ÇİFTÇİ ve Bağ-Kur’lu esnafla birlikte 4 milyon 689 bin çalışan emekliye bir kereye özgü 5 bin lira ikramiye ödenmesini de içeren 86 maddelik Torba Yasa dün Meclis’ten geçti.

Haberin Devamı

Yasanın hemen Cumhurbaşkanı’na sunulması ve onaylandığında hızla Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. Bankaları daha önceden bilgilendiren hükümet, çalışan emeklilerin ikramiyelerinin bugünden itibaren hesaplarına yatırılmasını ve yılbaşı olmadan ödemelerin tamamlanmasını öngörüyor.

Finansal kiralama, faktoring, finansman ve tasarruf finansman şirketleri, ödeme ve elektronik para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, varlık yönetim şirketleri, sermaye piyasası kurumları ile sigorta ve reasürans şirketleri ve emeklilik şirketlerinin geçici vergi dönemleri de dahil olmak üzere 2024 ve 2025 hesap dönemlerinde yapacakları enflasyon düzeltmesi sonucu oluşacak kâr veya zararlar, kazancın tespitinde dikkate alınmayacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı’na bu işlemi gerekirse 2026 hesap döneminde de uygulama yetkisi verildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı’na, yabancı para cinsinden ihraç edilen menkul kıymetlerden sağlanan gelirler ve döviz hesaplarından elde edilen faiz gelirleri ve kâr payları üzerinden yapılacak vergi kesintisini yüzde 40’a kadar artırma yetkisi de verildi.

Yurtdışında verilen bazı hizmetler ile yabancılara verilen eğitim ve sağlık hizmetlerinden elde edilen kazançların tamamında yüzde 50 olan vergi indirimi yüzde 80’e çıkarıldı.

BAKMADAN GEÇME!