‘Büyümeye katkı sağlayacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Büyümeye katkı sağlayacağız’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2023 07:00

Türkiye’de 10 yılı geride bıraktıklarını belirten Prinzhorn Group Yönetim Kurulu Başkanı Harald Ganster, Türkiye’nin, iş güçlerinin ve satışlarının yüzde 15’ini oluşturduğunu söyledi. Faaliyet gösterdikleri 16 ülke arasında Türkiye’nin önemine değinen Harald, “Yatırımlarımızla Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Oluklu mukavva ambalaj, kâğıt ve atık yönetimi sektörlerinde faaliyet gösteren ve Türkiye’de 10. yılını geride bırakan Prinzhorn Group’tan Türkiye ekonomisinin büyüme hedeflerine katkı mesajı geldi. Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Prinzhorn Group Yönetim Kurulu Başkanı Harald Ganster, Türkiye’nin iş güçlerinin ve satışlarının yüzde 15’ini oluşturan, faaliyet gösterdikleri 16 ülke arasında çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

‘İLK 5’TEYİZ’

 “Türkiye ekonomisinin güçlü potansiyeline ve buradaki çalışanlarımızın adanmışlık ve yetkinliğine duyduğumuz güvenle önümüzdeki yıllarda da büyümemizin devam edeceğine, ekonomiye, topluma ve çevreye kattığımız değeri sürdüreceğimize inancımız tam. Yatırımlarımızla Türkiye ekonomisinin büyüme yolculuğuna katkı sağlamaya devam edeceğiz.” Yıllık 2.9 milyar Euro cirosuyla oluklu mukavva ambalaj, kağıt ve atık yönetimi sektörlerinde Avrupa’da ilk 5 şirket arasında yer aldıklarını belirten, Dunapack Packaging Yönetim Kurulu Üyesi Buğra Sükan ise “Türkiye’nin dört farklı şehrindeki oluklu mukavva ambalaj fabrikalarımızda faaliyetteyiz. Çorlu fabrikamızda geçen yıl başlatılan genişleme çalışmaları tamamlandı. Fabrikamızda daha yüksek kapasiteyle gıda, tüketim malları, mobilya, otomotiv, perakende ve e-ticaret gibi pek çok sektör için yüzde 100 geri dönüştürülebilir ürünlerimizi üretmeye ve ambalaj çözümlerimizi sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜNEŞ ENERJİSİNE YATIRIM YAPACAK

HAMBURGER Recycling olarak, atık üreten endüstriler için güvenilir bir hizmet sağlayıcısı olduklarını belirten Hamburger Recycling Türkiye Genel Müdürü Ebru Tunç Akbulut ise şunları söyledi: “Hedefimiz, atık miktarlarını en aza indirmek, maddesel geri dönüşüm oranlarını en üst düzeye çıkarmak ve sıfır depolama hedefine ulaşmak. Antalya’daki depolarımızdan birinde kendi temiz enerjimizi üretmek için güneş enerji santralı  kurmak üzere çalışmalarımıza başladık.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!