Bursalı Amperino Cenevre yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Bursalı Amperino Cenevre yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 07:00

Bursalı sanayicilerin bir araya gelerek oluşturduğu elektrikli otomobil üreticisi Amperino’nun ikinci prototipi için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

Üç kişilik elektrikli mikro otomobilin tip onay testlerinin tamamlandıktan sonra 2025 yılında seri üretime geçmesi hedefleniyor. Şirket ilk modelini ise 2024 yılında düzenlenecek dünyanın önde gelen otomobil fuarlarından Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıtmak istiyor. Amperino markasıyla ilgili güncel gelişmeleri aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven, hedeflerinin ihracat olduğunu da vurgulayarak, “Ortaklarımızla 3 bin veya 5 bin adet araç üretebiliriz. Ama hedefimiz bu kadarla sınırlı değil, yüz binlerce üretmek. Çünkü aracı hem yolcu hem de küçük bir düzenlemeyle kargo aracı olarak da servis edeceğiz” dedi.

150 KM MENZİLİ OLACAK

Yakup Canseven, Amperino projesiyle bir araçtan çok Türk mühendislerin geliştirdiği yerli yazılımların kullanıldığı bir altyapı ve ekosistem oluşturduklarını vurguladı. Şehir içi trafiğinde zaman ve maliyetten tasarruf sağlayacak bir araç geliştirdiklerini anlatan Canseven, L7 sınıfı olarak bilinen elektrikli araçların en üst sınıfı ve hâlihazırda kullanılan M sınıfı binek araçların bir alt sınıfı olan Amperino’nun 90 kilometre hız ve 150 kilometre menzile sahip olacağını, A2 ehliyetiyle kullanılabileceğini aktardı. Canseven, trim tasarımının daha önce bir çok köklü global firmada hizmet vermiş Sedat Öztürk tarafından yapıldığını, yazılımının ise tamamen Amperino firmasının Bilişim Vadisi ve İnegöl ofisinde geliştirildiğini söyledi. Canseven, “35 mühendisle kendi teknolojimizi geliştiriyoruz. Batarya teknolojileri tamamen bize ait ve tarafımızdan üretilecek. Aspilsan, Haziran 2023’te kullanacağımız pili de üretecek ve batarya da tamamen yerli olacak” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Bursalı Amperino Cenevre yolcusu

Yakup Canseven

‘ARAZİ DESTEĞİ BEKLİYORUZ’

Amperino olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan toplamda 66 milyon liralık teşvik aldıklarını hatırlatan Canseven, “Arazi konusunda devletten destek bekliyoruz” dedi. Amperino şirketinin Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Saloni Mobilya, Erhun Mobilya Ekipmanları, Yol Mobilya, Lenova Mobilya, Orimak Makina ve İyon Mekatronik’in girişimiyle hayata geçirildiğini de hatırlatan Yakup Canseven, yatırıma açık olduklarını bildirdi.

 

BAKMADAN GEÇME!