Bu yaz vizesiz turlar imdada yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz vizesiz turlar imdada yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 09:38

BU yaz için tatil planını yapamayan ancak kısa da olsa yurtdışında tatilini değerlendirmek isteyenlerin imdadına ‘vizesiz turlar’ yetişiyor. Dünyanın diğer ucunda olan tatil merkezleri bile uygun planlarla avantajla hale gelebiliyor.

Haberin Devamı

Erken rezervasyon fırsatını kaçıran ancak bütçesine uygun tatil arayanlar için hem hızlı hem de vize ücreti ödemeden gidebilecekleri yerler bulunuyor.

Uzak Doğu ülkelerinden Balkanlara, Yunan adalarından Rusya’ya kadar birçok ülke vizesiz olarak Türk turistlerin tatil yapmasına imkan tanıyor. Avrupa ülkelerine giderken istenen Schengen vizesinin ortalama 100 Euro’luk ücretinin tatilcinin gözünü korkuttuğuna vurgu yapan sektör temsilcileri, son ana kadar tatil planı yapmayanların 199 Euro’dan başlayan fiyatlarla en azından vize ücreti ödemeden, evrak işleri ile uğraşmadan tatil yapacağını ifade ediyor.

BİR PASAPORT YETER
Yurtdışına seyahat etmek isteyen çoğu kişi için vize sürecinin, bu hayalin ertelenmesindeki en büyük etkenlerden biri olduğuna dikkat çeken Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı, “Ancak sanılanın aksine yurtdışında vizesiz seyahat edilecek onlarca tur paketi bulunabiliyor. Özellikle de turistik amaçlı yapılacak kısa süreli seyahatlerde vizesiz turlar sunduğu avantajlarla yurtdışı seyahatini kolaylaştıran bir çözüm olarak öne çıkıyor. Vizesiz turları tercih eden misafirler, geçerli pasaportları olması durumunda, vize hizmet bedeli ödemeden ve vize için gerekli evrakların toplanmasından kaynaklanan zaman kaybını yaşamadan, farklı kültürlerle tanışma fırsatı bulabiliyor. Vizesiz bir tura gitmek isteyen misafirlerin tek yapması gereken tarih belirlemek ve seçtikleri destinasyonda sunulan turun müsaitlik durumuna göre son gün bile olsa kolaylıkla rezervasyon yapmak oluyor. Etstur da vize süreci ile uğraşmadan yurtdışına çıkmak isteyen misafirleri için Balkanlar’dan Uzak Doğu’ya kadar pek çok farklı coğrafyada, vizesiz seyahat edilebilecek tur paketleri sunuyor” ifadelerini kullandı.

HER BÜTÇEYE UYGUN
Vizesiz turların yapılabildiği yerlere taleplerin her geçen gün daha da yükseldiğinine dikkat çeken Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Örneğin Dubrovnik 3-4 yıl öncesine kadar en hit destinasyonlar arasındaydı. Çünkü vizesi gidilebiliyordu. Hırvatistan’ın Türkiye’ye vize uygulamaya başlaması sonrasında bu destinasyona talepler bıçak gibi kesildi” dedi. Jolly Tur olarak Uzak Doğu’dan Balkanlar’a birçok destinasyona tur düzenlediklerine dikkat çeken Tekin, “Vize olmayınca seyahat yapan kişi sayısı katlanıyor. Özellikle Uzak Doğu’da hemen hemen hiçbir ülke vize uygulamıyor. Fiyatlar tercih edilen destinasyonlar ve otellere göre 199 Euro’dan başlıyor 1000 Euro’ya kadar çıkıyor. Tüketicilerin bütçesine göre vizesiz seyahatlar bulunabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vize çıkar mı korkusu kalmıyor

Haberin Devamı

VİZESİZ olması sebebiyle Yunan adaları turlarının da bir hayli talep gördüğüne dikkat çeken Etstur Cruise Turları Müdürü Ahmet Yazıcı, “Vizesiz Yunan adaları cruise turları vize maliyeti düşünüldüğünde cazip seyahat şekli olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 199 Euro’dan başlayan fiyatlar ile Yunan adaları turları neredeyse vize maliyeti ile tatil yapılmasını sağlıyor. Yüksek vize maliyeti ortadan kalkıyor. Bu turlar sayesinde tatilciler hızlı ve kolay karar verebiliyor. Son dakika da olsa tatile çıkma şansı doğuyor. Bu turlar sayesinde ‘vize çıkacak mı’ korkusu ortadan kalkıyor” dedi.

Psikolojik rahatlık

VİZE ücreti ödenmediği için tatil bütçesinin zorlanmadığına dikkat çeken Mika Tur Yurtdışı Turlar Direktörü Cihan Saray da, “Seyahat başlamadan önce vize için evrak koşturmacası, parmak izi, banka detayları gibi prosedürlerle uğraşılmıyor. Son dakika rezervasyon yapılabilme şansı elde ediliyor. En önemlisi yurt dışına çıkacacak olan kişiler psikolojik olarak daha rahat hissediyor. Phuket, Bangkok-Pattaya, Budva gibi deniz güneş kum destinasyonlarının yanında Belgrad, Saraybosna, Üsküp gibi şehirleri kapsayan Balkanlar turumuz en çok tercih edilen destinasyonlar arasında” dedi.

Haberin Devamı

VİZESİZ GİDİLEBİLECEK YERLER VE ORTALAMA MALİYET

Kiev -399 Euro

Odessa - 399 Euro

Phuket - 799 Euro

Bangkok- Pattaya- 999 Euro

Budva- 349 Euro

Belgrad- 299 Euro

Saraybosna- 399 Euro

Moskova–St. Petersburg- 699 Euro

Balkanlar- 449 Euro

Üsküp- 199 Euro

Bali, Singapur- 1399 Euro

1749 Euro- Güney Afrika

Kore, Japonya- 2499 Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!