‘Böyle bir dönemde ithalatın sırası değil’

Güncelleme Tarihi:

‘Böyle bir dönemde ithalatın sırası değil’
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2023 07:00

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Eski Başkanı, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi İsmail Gülle, depremlerin tekstil sektörüne etkisini azaltmak için başta hazırgiyim sektörü olmak üzere yerli tedariğe yönelmek gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Deprem bölgesinde Türkiye’nin yüzde 8-9’unu kapsayan çok güçlü bir ihracat altyapısı olduğunu hatırlatan Gülle, “Bu bölgede büyük yatırımlar mevcut. Büyüme var. En çok Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya depremden etkilendi. İhracat kaybına bakarsak da Kahramanmaraş ve Hatay’ın ağır fatura ödediğini görüyoruz. Bu yaraların sarılması için çalışanlara kalıcı konutlar yapılması gerekiyor” dedi.

KAPASİTE YÜZDE 50’LERDE

Bu dönemde hazırgiyim markalarının bitmiş ürün ithalatını artırdığına dikkat çeken Gülle, sorumlu üretim anlayışına dikkat çekti. Gülle, sektöre yerli tedarik çağrısı yaptı: “Kurun olduğu seviye itibarıyla bugün bizde ikamesi olan ürünleri dışarıdan daha avantajlı alan firmalar arttı. Böyle bir dönemde bunun sırası mı? Kâr etmek tabii önemli ancak en azından bu dönemde fabrikaların çalışması gerekiyor. Türkiye genelinde şu an kapasite kullanımı yüzde 50’ye düştü. Büyümeden, kalkınmadan bahsediyorsak üretim için bu ülke tercih edilmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!