Bitlis’ten yerel seçim mesajı: İllerimize ayrımcılık yapmayız

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’ten yerel seçim mesajı: İllerimize ayrımcılık yapmayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2023 07:00

Bitlis’te toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl vatandaşlarımız arasında ayrım yapmıyorsak, illerimiz, bölgelerimiz arasında da asla ayrım yapmayız. Batı’da yaşayan vatandaşlar hangi imkânlardan faydalanıyorsa buradaki kardeşlerimizin de aynısına sahip olması için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis Kamu ve Özel Yatırımları Toplu Açılış Töreni’nde özetle şu mesajları verdi:

- 12.5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM: “Toplam tutarı 12.5 milyar lirayı bulan kamu ve özel sektör yatırımlarını resmen hizmete alıyoruz. Bu yatırımlar arasında il özel idarelerimizden belediyelerimize, milli eğitimden müftülüğe, vakıflardan emniyete, karayollarından devlet su işlerine kadar tüm kurumların hizmet ve projeleri bulunuyor. Böylece kamu yatırımı olarak 75 kalem eser ve hizmeti resmen Bitlis’in istifadesine sunmuş oluyoruz. Ayrıca, Bitlis Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) 3 bin kardeşimize istihdam oluşturan 34 firmamızın resmi açılışını yapıyoruz. Bitlis kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektör yatırımlarıyla da kendinden söz ettirmeye başladı. Son yıllarda özel sektörün şehrimize olan ilgisi artıyor. Özelikle tekstil alanında Bitlis, tüm bölgenin üretim merkezi haline geliyor. Toplam yatırım miktarı 4 buçuk milyar lirayı geçen 12 üretim tesisimizi de bugün devreye alıyoruz. Bu fabrikalarımız sayesinde 3 bin 600’den fazla kardeşimiz iş imkânına kavuşacaktır.

Haberin Devamı

Bitlis’ten yerel seçim mesajı: İllerimize ayrımcılık yapmayız

- KURUSIKI ATMAYIZ: Devlet olarak bugüne kadar üreten, istihdam oluşturan herkese hiçbir ayrım yapmadan daima destek olduk. Biz kurusıkı atmayız, konuşurken icraatlarımızla konuşuruz. Bizim en önemli referans kaynağımız eserlerimiz ve hizmetlerimizdir. Nasıl vatandaşlarımız arasında ayrım yapmıyorsak, illerimiz, bölgelerimiz arasında da asla ayrım yapmayız. İstanbul’a, Ankara’ya İzmir’e hizmet götürürken, Muş’u, Bitlis’i, Şırnak’ı ihmal etmiyor, Batı’da yaşayan vatandaşlar hangi imkânlardan faydalanıyorsa buradaki kardeşlerimizin de aynısına sahip olması için çalışıyoruz. Bu anlayışla son 21 yılda Bitlis’e toplam 40 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık.

Bitlis’ten yerel seçim mesajı: İllerimize ayrımcılık yapmayız

Erdoğan Bitlis Kamu ve Özel Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bakanlar, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da yer aldı.

Haberin Devamı

- ÖLMÜŞ ATI KAMÇILAMAK: Bitlis’in de içinde yer aldığı bölgemiz terör tehdidinden kurtuldukça yeni yatırımlar gelecek, kalkınma hamlesi daha da hızlanacaktır. Bunun işaretlerini turizm başta olmak üzere pek çok alanda görüyoruz. Sadece ülkemizin diğer illerinden değil, dünyanın farklı köşelerinden insanlar artık buralara geliyor, hiçbir korku, endişe yaşamadan bölgemizin güzelliklerini keşfediyor. Hep birlikte bu huzur ve güven ortamını korumamız şart. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleriyle Türkiye, ‘istikrar sürsün’ diyerek bu konudaki tavrını açık ve net şekilde ortaya koydu. Bitlis’in yerel seçimlerde, tıpkı 2019 seçimlerindeki gibi geleceğine ve iradesine sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Son 3 ayda şahit olduklarımız muhalefetin içler acısı perişan durumunu bir kez daha göstermiştir. Bunların ne ülkeyi yönetecek kapasitelerinin ne de böyle bir niyetlerinin olduğu ortaya çıkmıştır. Ölmüş atı kamçılamanın kimseye faydası olmaz.“

Haberin Devamı

Bitlis’ten yerel seçim mesajı: İllerimize ayrımcılık yapmayız

EMİNE ERDOĞAN’DAN KURULUŞ MESAJI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşunun 22’nci yıldönümünü sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla kutladı. Emine Erdoğan, “Milletine yoldaş, umut ve ses olarak, yine milletinin kalbinden kopan AK Parti’nin yürüyeceği daha çok yol, gerçekleştireceği nice hayal var. Kutlu olsun!” paylaşımını yaptı. - ANKARA 

Bitlis’ten yerel seçim mesajı: İllerimize ayrımcılık yapmayız

SELÇUKLU, OSMANLI VE CUMHURİYET NESLİ

Ahlat Etkinlik Alanı'nda düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat'ı ve Malazgirt'i ziyaret etsin" dedi.

Haberin Devamı

Malazgirt Zaferi’nin 952. yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat Etkinlik Alanı’nda düzenlenen programda özetle şunları söyledi: “Bugün bir kez daha demiri demirle dövenlerin, Anadolu’yu aşkla yoğuranların destanına şahitlik ediyoruz. Bugün, cesaretleri ve mücadeleleriyle ölümü öldüren yiğitlerin hikâyelerini yeniden hatırlıyoruz. Dünyaya insan hakları ve demokrasi dersi verenlerin çoğu geçmişteki ayıplarını nasıl örteceğini düşünürken, biz hamdolsun ecdadın zaferlerini şeref madalyası olarak göğsümüzde iftiharla taşıyoruz. Bizi anlamak ve tanımak isteyenler hiç uzağa gitmesinler, buraya gelsinler. Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmek isteyenler Ahlat’ı ve Malazgirt’i ziyaret etsin. 

Haberin Devamı

8.200 ECDAT MEZARI

Sevgili gençler, burası Kubbetü’l İslam unvanına sahip üçüncü yerdir. Ahlat, 8 bin 200 ecdat mezarıyla birlikte bu topraklardaki mevcudiyetimizin sicil belgesidir. Selçuklu Kabristanı’ndaki her bir şahideyi aynı zamanda bir hafıza kaydı olarak görüyoruz. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet nesli olarak birlikte geleceğe yürüyoruz. Şair bakın buraları nasıl anlatıyor; ‘Ahlat yurdun tapusudur, şehri ecdat yapısıdır. Büyük Malazgirt zaferi, fetihlerin kapısıdır.’ Bu mısralarda anlamını bulan zaferden bir gün önce sultan Alparslan’ı ve ordularını fethe hazırlayan, yiğitleri gazaya katılan Ahlat beylerine, Ahlatlı neferlere yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Anadolu’nun fatihi, Malazgirt destanının şanlı komutanı Sultan Alparslan’ı ve istiklalimizin uğrunda asırlardır canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi şükranla yâd ediyorum. Ahlat yolunda elim bir trafik kazasında vefat eden Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Hocamıza bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyorum.

KARDEŞLİK SEFERBERLİĞİ

Tarihimizde zaferler ayı olarak geçen ağustos ayını anlamına ve önemine uygun şekilde hep birlikte idrak diyoruz. Yarın (bugün) inşallah Malazgirt’te olacağız. 30 Ağustos’u Ankara’da kutlayacağız. Ardından 85 milyon olarak 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın sevincini yaşayacağız. Geçmişten ders çıkartarak, ibret alarak daha müreffeh, daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz. 6 Şubat’ta asrın felaketi olan depremlerle sarsıldığımız, akabinde rekabet seviyesi yüksek bir seçim geçirdiğimiz bu süreçte Türkiye olarak böyle bir kardeşlik seferberliğine ihtiyaç duyuyoruz. 31 Mart’ta başta İstanbul, Ankara olmak üzere buraları şu anda maalesef adeta çöp, çukur, çamura çeviren zihniyetten geri alıyor muyuz?”

ECDAT MEZARLARINA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, Ahlat’taki Selçuklu Kabristanı’nı ziyaret etti.

Bitlis’ten yerel seçim mesajı: İllerimize ayrımcılık yapmayız

EREN İPLİK FABRİKASIYLA BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis’te Eren Holding çatısı altında faaliyet gösteren Eren Tekstil İplik Fabrikası’nın açılışını yaptı. Yerli ve millî üretimi artırmak için günlük toplam 100 ton kapasitede iplik üretimi gerçekleştirecek Bitlis yerleşkesinin bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi. - EKONOMİ SERVİSİ

BAKMADAN GEÇME!