Bir ortak da Ortadoğu’dan!

Güncelleme Tarihi:

Bir ortak da  Ortadoğu’dan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 20:56

Hüsnü Özyeğin’in bankası Fibabanka’ya Dünya Bankası kuruluşu IFC ve Avrupa Kalkınma Bankası’nın ardından Abraaj Group da sermaye arttırımı yoluyla yüzde 9.95 ortak oldu. Hüsnü Özyeğin bankanın yeni ortaklarıyla daha da hızlı büyüyeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ ekim ayında Dünya Bankası iştiraki Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) yüzde 9.95’şer hisse alarak ortak oldukları Fibabanka’ya bir ortak da Ortadoğu’dan geldi. Fibabanka ile The Abraaj Group şirketi TurkFinance B.V. arasında ‘Sermaye İştirak Sözleşmesi’ imzalandı. Bu sözleşme ile Abraaj Group’un Fibabanka’ya yüzde 9.95 ortaklığı sermaye artışı yoluyla olacak. Söz konusu anlaşma, ilgili resmi kurumların onayının alınmasını takiben tamamlanacak.

HIZLI BÜYÜMEYE DEVAM

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin The Abraaj Group ile ortaklık kurmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dünya Bankası kuruluşu IFC ve EBRD’nin ardından Abraaj Group ile yapacağımız stratejik ortaklık sonrası, yabancı ortaklarımızın da vereceği katkı ile, Fibabanka’da büyüme hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SON DERECE ÇEKİCİ

Abraaj Group Kurucusu ve Grup İcra Başkanı Arif Naqvi ise, Türk bankacılık sektörü için ‘son derece çekici’ ifadesini kullanırken, Fibabanka’nın da sektörde hızlı büyümesiyle dikkat çektiğini söyledi. Fibabanka’nın büyümesinin bir parçası olmayı istediklerini dile getiren Naqvi, “Bu hızlı büyümenin parçası olacağımız için heyecanlıyız. Ortağımız Hüsnü Özyeğin, kurduğu Fiba Holding’i Türk özel sektörünün öncü gruplarından biri haline getirmiş, Türk bankacılık sektöründe çok önemli başarılara imza atmıştır” diye konuştu. 

9.5 MİLYAR $’LIK VARLIK YÖNETİYOR

ORTADOĞU merkezli The Abraaj Group Afrika, Latin Amerika, Orta Doğu, Güney Asya, Güneydoğu Asya, Türkiye ve Orta Asya’nın büyüyen pazarlarında faaliyet gösteren bir özel sermaye şirketi. 300’ün üzerinde çalışanıyla Abraaj Group; İstanbul, Mexico City, Dubai, Nairobi ve Singapur’daki merkezleriyle 5 bölgede 20’den fazla ofis ile faaliyet gösteriyor. Grup şu anda sektör, bölge ve ülke odaklı fonlarında 9.5 milyar doların üzerinde varlık yönetiyor. Abraaj Group, gerçekleştirdiği 80’den fazla satış işlemi ile yatırımcılarına 6.3 milyar dolardan fazla getiri sağladı. Abraaj Group tarafından yönetilen fonlar tüketici, enerji, finans, sağlık ve kamu hizmetlerinin de yer aldığı 10 sektöre yayılan 170’den fazla şirkete  yatırım yaptı.

Haberin Devamı

CAZİP BÜYÜME POTANSİYELİ

ABRAAJ Group Ortağı, Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu da Türk bankacılık sektörünün cazip büyüme potansiyeline dikkat çekerek, ortaklık anlaşmasına ilişkin ise şunları söyledi: “Türk bankacılık sektörü kredi portföyü geçtiğimiz 10 yılda 10 kat büyüdü ancak Türkiye hane halkı borçluluk oranı hâlâ Euro Bölgesi’nin üçte biri seviyesinde. Fibabanka’yı piyasanın lider bankalarından biri yapma yolunda Hüsnü Özyeğin ve ekibiyle ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”

12 MİLYAR TL AKTİFİ BULUNUYOR

2010 yılından bu yana Fiba Grup bünyesinde 70 şubesiyle faaliyet yürüten Fibabanka, ticari, KOBİ, bireysel, tarım ve özel bankacılık alanlarında hizmet veriyor. Mart 2016 itibarıyla 12 milyar TL aktif büyüklüğe sahip bankanın 1363 çalışanı bulunuyor. 

 

BAKMADAN GEÇME!