Bir Çinli daha Türkiye’ye geldi

Güncelleme Tarihi:

Bir Çinli daha Türkiye’ye geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 07:00

Çinli otomotiv üreticilerinin Türkiye akını, bu ülkeden gelen elektrikli araçlara yüzde 40 ilave gümrük vergisi getirilmesine rağmen hız kesmiyor.

Haberin Devamı

Son olarak, Çin’in en büyük otomotiv şirketlerinden Dongfeng çatısı altındaki premium elektrikli otomobil üreticisi Voyah da Türkiye pazarına girdi. Marcar Otomotiv distribütörlüğünde satışa başlayan Voyah’ın satışa çıkardığı ilk elektrikli otomobil modeli ise Togg T10X’e benzerliğiyle dikkat çeken Free oldu. 4 milyon 550 bin TL’den ön siparişe açılan Voyah Free’de iki adet elektrikli motor bulunuyor. 488 beygir (360 kW) güç ve 720 Nm maksimum tork üreten Free, 500 km’ye kadar elektrikli sürüş menzili sunabiliyor

ATILIM YAPTILAR

Voyah’ın Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Marcar’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Çırak, “Çinli markaların dünya çapında yükselişi devam ediyor. Premium elektrikli otomobil üreticisi Voyah markasını Marcar Otomotiv olarak temsil etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ön siparişe açtığımız Voyah Free modelimiz kısa sürede büyük ilgi gördü. Premium segmente Voyah Free ile yeni bir soluk getiriyoruz” dedi. Voyah’la birlikte Türkiye’de satış yapan Çinli üreticilerin sayısı da 6’ya yükseldi. Çinliler özellikle 2023 yılında satışlarda atılım yaparak Türkiye’de önemli bir pazar payına ulaştı.

Haberin Devamı

YÜZDE 3.7 PAZAR PAYI

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) Ocak-Haziran 2023 verilerine göre, Türkiye’de satış yapan 5 Çinli üretici 14 bin 83 adetlik satışa ulaştı. Bu rakam, 430 bin 372 adet olan olan ilk altı aylık otomobil satışları içerisinde yüzde 3.2’lik pazar payı anlamına geliyor. İlk altı ayda en çok satış yapan Çinli üretici 9 bin 757 adetle Chery olurken, bu markayı 3 bin 274 adetle SAIC Motor bünyesindeki MG, 571 adetle Skywell, 281 adetle DFSK ve 200 adetle Leapmotor takip etti.

HANGİ ÇİNLİ NE KADAR SATTI

(ADET/Ocak-Haziran 2023)

Bir Çinli daha Türkiye’ye geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!