Binden fazla yabancı alıcıyı ağırlayacak

Güncelleme Tarihi:

Binden fazla yabancı alıcıyı ağırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2022 07:00

Türkiye’de bebe ve çocuk konfeksiyonu üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını tek başına karşılayan Bursa’da sektörün en önemli buluşması olan 11. Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı Junioshow için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

11-14 Ocak 2023 tarihlerinde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde KFA Fuarcılık, BEKSİAD, UTİB ve UHKİB destekleriyle düzenlenecek fuara yurtdışından binden fazla yabancı iş profesyonelinin gelmesi bekleniyor. Fuarın basın lansmanında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda kente kazandırılan her bir projenin kent ekonomisine yüksek düzeyde katkı sağladığını ifade etti. Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle potansiyel firmaları küresel pazarlara açmak amacıyla bugüne kadar 32 Ur-Ge ve HİSER projesi geliştirdiklerini belirten Burkay, ilk Ur-Ge projesini 2015 yılında bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe hayata geçirdiklerini söyledi.

NİTELİKLİ ALICILARLA İŞBİRLİĞİ

20 alım heyetiyle, 3 binden fazla nitelikli alıcıyı Bursa’da firmalarla buluşturduklarını kaydeden Başkan Burkay, “Firmalarımızın artan talepleri, sektörümüzün güçlü potansiyeli ve Bursamızın ulaştığı vizyon, mevcut başarılarla yetinmek yerine yeni hedeflere odaklanmamızı sağladı. Sektörde moda ve trendlerin belirlendiği fuarımızı, Bursa Food Point, Bursa Textile Show ve HOMETEX Fuarı tecrübesine sahip KFA Fuarcılık şirketimizin organizasyonunda düzenleyeceğiz. Fuarımızla eş zamanlı olarak ayrıca B2B organizasyonu düzenlenecek. Bu buluşmalardan önemli işbirliklerinin doğacağına inanıyorum” diye konuştu.UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin ise “Sektörde trendlerin belirlenmesine öncülük edecek olan Junioshow, iş bağlantılarıyla firmalarımızın dış ticaret hedeflerine büyük katkılar sağlayacaktır” dedi. “Bursa, ülke genelinde bebek çocuk hazır giyim sektörünün dünyaya açılan kapısı haline geldi” diyen UHKİB Başkanı Nüvit Gündemi’in yanı sıra BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız da yoğun bir çalışma süreci içinde olacaklarını belirterek “Fuarımızın sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!