Beygir yerine bacak gücü

Güncelleme Tarihi:

Beygir yerine bacak gücü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 21:39

Türkiye’de bisiklet satışları son 3 yılda yüzde 400 artınca, ünlü otomobil üreticilerinin logolarını taşıyan bisikletler de yollarda görülmeye başladı. Mercedes, BMW, Skoda, MINI, gibi otomobil devleri Türkiye’de showroom’ların bir bölümünü bisikletlere ayırırken, “Piyasada biz de varız” mesajı vermeye başladılar.

Haberin Devamı

HÜRRİYET Kampüs gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Bülent Ovacık tam bir 2 teker fanatiğidir. Yani motosiklet ve bisikletlere meraklıdır, kullanır, test eder, alır. Geçtiğimiz hafta Borusan Otomotiv yöneticilerinden Kağan Dağtekin’in bisikletle eve ve toplantılara gitmesiyle ilgili olarak yazdığım ‘Çıkışta bekle’ başlıklı haberimden sonra yanıma geldi; ‘Borusan’ın yöneticisi niye BMW ve MINI markalı bisikletler varken, başka bir marka bisiklete biniyor?” diye sordu. İşte meraklı olduğu için benim gözden kaçırdığım ayrıntıyı yakalamıştı. “Belki katlanır bisikletleri yoktur” diye cevap verince, “MINI’nin var” eklemesini yaptı. Bu konuşmanın ardından konu otomobil markalarının geliştirdiği bisikletlere geldi ve kendisinden bu konuyu benim için araştırmasını istedim. Bülent, hiç bekletmeden “hangi markanın hangi model bisikleti var, hangileri Türkiye’de satılıyor, fiyatları nedir” sorularının cevaplarını hazırladı.

Haberin Devamı


PİYASADA BİZ DE VARIZ


Günümüzde otomobil firmaları bir taraftan hibrit ve elektrikli otomobil gibi alternatif teknolojilere yönelirken diğer taraftan da en az para ve enerjiyle maksimum yolu katedebilen bisikletlerin dünyasını keşfettiler. 19’uncu yüzyılın sonlarında kurulduğunda beri bisiklet üretmeyi sürdüren Peugeot’tan sonra Avrupalı otomobil üreticilerinin logolarını taşıyan bisikletler yollarda görülmeye başladı. Mercedes, BMW, Skoda, Mini Cooper gibi otomobil devleri ülkemizde de showroom’larının bir bölümünü bisikletlere ayırdılar. Bazı bisikletlere koydukları donanımlar ve uyguladıkları fiyat politikalarıyla da “Piyasada biz de varız” mesajı vermeye başladılar. Türkiye’de sayıları hız alartan iki tekerciler, “Bisiklet bisikletçiden alınır” felsefesinden vazgeçmediği için, ünlü otomobil markalarının bisikletleri henüz çok tanınmıyor. hepsiburada.com’un verilerine göre, bisiklet satışları son 3 yılda yüzde 400 arttı. Türkiye piyasasında henüz çok yeni olan otomobil logolu bisikletler, şirketler doğru politikalar izlerse büyük kentlerdeki trafik sıkışıklığı, artan akaryakıt fiyatlarının da desteğiyle genişleyen pazarda kendilerine çok kolay yer bulabilecekler. İşte o markalar ve bisikletleri;

Haberin Devamı

Beygir yerine bacak gücü


PAHALI VE HAVALI


AUDI’nin iki tekerli modelleri henüz Türkiye’ye gelmedi. Audi’nin CarbonSports markası ile birlikte geliştirdiği bisiklet yelpazesine son eklenen Audi Sport Racing Bike’nin selesi Audi R8’in koltuk döşemelerinde kullanılan Nappa derisiyle kaplandı. Satış fiyatı ise 17 bin 500 Euro (52.000 TL).

Beygir yerine bacak gücü


BAGAJDAN EKSİK ETME


Borusan Otomotiv, MINI Cooper tarafından MINI markasıyla üretilen iki katlanır bisikleti showroomlarında sergiliyor. 2 bin TL civarında fiyatlarla satışa sunulan iki MINI de 20 inç tekerlekli ve 8 vitesli. Alüminyum gövdeli 11 kg ağırlığındaki bisikletler, birkaç saniye içinde katlanıp, 85 cm x 65 cm x 30 cm boyutlarına iniyor ve her MINI otomobil modelinin bagajına girebiliyor.

Haberin Devamı

Beygir yerine bacak gücü

100 KM’DE SIFIR LİTRE

BMW’nin Türkiye’de satışa sunduğu 7 bisikletle fiyat ve donanım olarak rekabette zorlanmayacağa benziyor. Üzerinde BMW logosu taşıyan 3x9 Deore vitesli, schwable lastikli, bagaj ve çamurlukları standart, ön tekerleğe entegre dinamo sistemli tur bisikletinin fiyatı 1.697 TL.

Beygir yerine bacak gücü

İKİ TEKERLEKLİ MERCEDES


MERCEDES, her ihtiyaca uygun 21 bisiklet modelini Türkiye pazarında satışa sundu. Fiyatları 500 ile 13 bin lira arasında değişen bisikletlerde gidonun hemen altında üç kollu Mercedes logosu bulunuyor.

YOLU ÖĞRENEN BİSİKLETLER

Haberin Devamı

Ford’un prototip aşamısandaki bisikletleri MoDe:Me ve MoDe:Pro, sürücünün akıllı telefonu ile bağlantı kuruyor. Konumu telefonunuzun navigasyonundan ayarlıyorsunuz ve bisikletin gidonunda bulunan yuvaya telefonunuzu yerleştiriyorsunuz.

Beygir yerine bacak gücü


JAMES BOND BİSİKLETE BİNERSE


ASTON Martin’in ürettiği karbon gövdeli yol bisikleti de otomobilleri gibi pahalı. Parçaları Factor tarafından tasarlanan bisiklet gelişmiş yol bilgisayarı ve dokunmatik ekrana sahip. Sadece 77 adet üretilen bisikletin fiyatı yaklaşık 100 bin TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!