‘Beyaz eşya sektöründe yeni yatırımlar bekliyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Beyaz eşya sektöründe yeni yatırımlar bekliyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2023 07:00

BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, sanayi alanında değişen dengelerden ve beyaz eşya sektörünün Türk sanayisindeki öneminden bahsetti.

Haberin Devamı

Sığın, “Türkiye, global beyaz eşya pazarında çok güçlü ve üretim kalitesiyle fark yaratan bir ülke. Hem mevcut üreticiler kapasite artırma yönünde çalışmalar yapıyor hem de yeni yatırımcıların planları bulunuyor. Bunların önemli bir kısmı da ihracatı hedefliyor. Ülkemizde gerçekleştirdiğimiz kaliteli üretimler sayesinde ‘Made in Türkiye’ markasının itibarını giderek pekiştirmekten gurur duyuyoruz” dedi.

“100. Yılda Türk Sanayisinin Gelecek Rotası: Dönüşüm, Riskler ve Fırsatlar” adlı panele katılan Gökhan Sığın, Türkiye’nin küresel sanayi sektöründe üretim, istihdam ve ihracat açısından önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Beyaz eşya sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu belirten Gökhan Sığın, şöyle konuştu: “Ülke olarak dünya beyaz eşya üretiminin yüzde 7’sini karşılıyoruz. Bu ciddi bir büyüklük ve bizi beyaz eşyada; Çin’den sonraki en büyük ikinci üretici konumuna yerleştiriyor. Yıllık 4.5 milyar dolarlık ihracatla ülke ekonomisine önemli katkıda bulunuyoruz. Ayrıca bizim gibi sektörler yarattığı kalıcı istihdam ile de istikrarlı bir büyümeye önemli katkı sağlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!