‘Best Buddies Programı’na BNI Türkiye desteği

Güncelleme Tarihi:

‘Best Buddies Programı’na BNI Türkiye desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 14:03

İş ağı organizasyonu BNI, engelli gençlerin sosyal yaşama adaptasyonunu sağlayan sivil toplum girişimi ‘Best Buddies Turkey’e destek veren ilk kurumsal yapı oldu. BNI üyeleri önümüzdeki bir yıl boyunca engelli gençlere sosyal yaşam ve kariyer konusunda mentorluk yapacak.

Haberin Devamı

Hali hazırda 75 ülkede, 217 bin aktif üyesi ile faaliyet gösteren iş ağı organizasyonu BNI (Business Networking International), zihinsel ve gelişimsel engeli bulunan gönüllülerle farklılıkları zenginlik olarak gören gönüllüleri arkadaş yapan ‘Best Buddies Turkey Vatandaşlık Programı’na katıldı.

Amerika’da 50 eyalette, dünyada 54 ülkede bulunan uluslararası bir sivil toplum girişimi olan ve Türkiye’de uygulanması Alternatif Yaşam Derneği tarafından yapılan program, zihinsel ve gelişimsel engeli bulunan bireylerin sosyal yaşama adaptasyon ve entegrasyonunu hedefliyor. 2011 yılından bu yana Türkiye’de uygulanan ‘Best Buddies, ilk kez kurumsal bir oluşumun gönüllü desteği ile gerçekleşiyor.

Program kapsamında BNI üyeleri zihinsel ve gelişimsel engel sahibi 14-16 yaş arası öğrencilerin ya da 18+ yaşında erişkinlerin sosyal yaşama adaptasyonu için onlara bir yıl boyunca mentorluk hatta onun ötesinde arkadaşlık yapacak. Bundan sonraki süreçte her ay zamanlarının belirli bir kısmını çocuklarla hem yüz yüze hem de farklı iletişim kanallarıyla görüşerek geçirecek olan gönüllü üyeler sadece onların sosyal yaşamlarına destek olmayacak, kariyerleri konusunda da tavsiyelerde bulunacak. Ayrıca şimdiye kadar fark edilememiş özel yetenekleri konusunda çocukları yönlendirecek.

Haberin Devamı

BNI Türkiye Direktörü Ayşe Aslan, “Sosyal hayata katılımda fırsat eşitliği sunan, ‘Best Buddies’ programına destek vererek, gönüllü üyelerimizle engelli gençlerimizi bir araya getiriyoruz. ‘Best Buddies Turkey Vatandaşlık Programı’na destek veren ilk kurumsal oluşum olmak da bizim için ayrı bir mutluluk” dedi.



BAKMADAN GEÇME!