Beni Yılmaz hayranlığım yaktı

Güncelleme Tarihi:

Beni Yılmaz hayranlığım yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Fransa'da borçları yüzünden 1.5 aydır bağlı tutulan Oba Başak şilebinin sahibi Erol Yücel, ‘‘Ben içinde bulunduğum açmaza Mesut Yılmaz'a olan hayranlığım yüzünden düştüm. Refahyol döneminde devlet bankalarının partizan tutumu beni bu hale getirdi'' dedi.

Fransa'nın Kuzey sahillerindeki Dunkerque limanında borçları yüzünden Temmuz ayı başından beri bağlı tutulan ‘Oba Başak' adlı şilebin sahibi Erol Yücel, Hürriyet'e ‘‘Bizi Refahyol bu hale getirdi'' dedi. Yücel, devlet bankalarındaki partizanca tutumun, ülkeye ve özel sektöre çok büyük zarar verdiğini söyledi. Halen 120 milyon dolarlık 9 gemisiyle Türkiye'nin en büyük filosunun sahibi olan Yücel, içinde bulunduğu açmaza kendisinin ANAP Genel kurul delegesi olması ve Mesut Yılmaz'a olan hayranlığı nedeniyle düştüklerini ileri sürdü.

Martı Denizcilik'in sahiplerinden olan Yücel, Türk Ticaret Bankası'nın bir Avrupa ülkesinden alınan krediye teminat göstermeyi taahhüt etmesiyle Tuzla'daki Erkal Tersanesi'ni satın almak istediklerini belirtti. Yücel, ancak Refahyol hükümetinin bir gecede değiştirdiği banka yönetiminin hiçbir gerekçe göstermeden teminat vermediğini ve sıkıntıların başladığını söyledi. Yücel, kredi teminatı bunalımından hemen sonra başlayan aksilikler zincirinin de Martı Denizcilik'in sarsılmasına hız getirdiğini söyledi.

Dunkerque Limanı'nda aylardır mahsur kalan gemilerinde 6 aylık yiyecek ve içecek stoku bulunduğunu da anlatan Yücel, ‘‘İşçimizin aklını çeldiler. Elimizde belgeleri var, dondurmadan ete kadar her türlü ihtiyaçları stoklarında mevcut. Bu süre içinde gemiye 9 bin dolarlık malzeme alınmış. Ancak Fransız hükümetinden de para alması yönünde akılları çelinen işçiler, ‘Açız. Bize burada klise bakıyor' diye bizi yaralayan beyanatlar veriyor. Asla gerçek değil. Biz bu işçileri gemide isyan çıkarttıkları için ve itibarımızı düşürdükleri için Türkiye'de mahkemeye veriyoruz. Bana dava açarak hakkını isteyen bazı işçiler de var. Ben bunlara hiç kızmıyorum'' dedi.

Diğer gemilerini sorunların aşılmasına kadar çalıştırmama kararı alan Erol Yücel, ‘‘Avukatımız hazır. Fransa'da yapılacak duruşmayı kesinlikle biz kazanacağız''dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!