Bayram TIR’ıyla deprem bölgesine şeker gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Bayram TIR’ıyla deprem bölgesine şeker gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2023 07:00

RAMAZAN Bayramı’nda depremzedelerin yanında olmak için yola çıkan Kent, Kent Bayram Tırı ile toplamda dört şehri ziyaret edecek; Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da şeker dağıtılacak.

Haberin Devamı

Kent olarak 10 bin kişiyle bayramlaşmayı hedeflediklerini söyleyen Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, ‘‘Malatya’da 3 bin, Kahramanmaraş’ta 2 bin, Adıyaman’da 2 bin, Hatay’da 2 bin 500 depremzedeye ulaşmayı planlıyoruz. Mobil ekiple çevredeki tüm çadır ve konteyner kentlere de ulaşacağız’’ dedi. İki bayram döneminde toplam 7 bin kişiye ek istihdam sağlayacaklarını da vurgulayan Karagöz, bu ek istihdamın yüzde 10’unun depremden etkilenen şehirlerden sağlanacağını ifade etti.

Bayram TIR’ıyla deprem bölgesine şeker gidiyor
İhsan Karagöz

13 BİN TON ŞEKER

Bu sene şeker bayramının yaşanan deprem felaketi nedeniyle buruk geçeceğini söyleyen Karagöz, ‘‘Kent bu yıl da Gebze’deki üretim tesisinde yaklaşık 15 bin 850 tonluk bir üretim gerçekleştirmeyi planladı. Ramazan Bayramı için 13 bin tonluk üretim ise tamamlanmış durumda’’ dedi.  Karagöz ayrıca Türkiye’de hediyelik ve ikramlık şeker pazarı büyüklüğünün 1.2 milyar TL, hane başı yıllık bayram şekeri tüketiminin ise 2.47 kg olduğu bilgisini paylaştı.

BAKMADAN GEÇME!