Sağlık turizminde hedef 4 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde hedef 4 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 07:00

Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, Türkiye’de artık sadece saç ekimi ve estetik operasyonlar değil, pek çok sağlık ihtiyacı için de çok sayıda ülkeden hasta ağırlandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Terziler, Türkiye’nin sağlık turizminde deprem sonrası yavaşlayan ivmesini hızla yeniden kazandığını ve 2024’te hedefin, 2022 yılında yakalanan 4 milyar dolarlık cironun üzerine çıkmak olduğunu kaydetti.

KALKINMA AJANSI ÖNERİSİ GETİRDİ

Katma değerli sağlık turistini getirmek adına devlet destekli düzenli ve sürekli eğitimlerin yapılması gerektiğine dikkat çeken Terziler, Türkiye sağlık turizmini artırmak için ‘Sağlık Turizmi Kalkınma Ajansı’nın bir an önce kurulmasının elzem olduğunu dile getirdi. Terziler, “Sağlık turizmi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda ilerlemek ve ülke turizmine katkı sağlamak amacıyla bu yıl Türkiye’nin ‘Sağlık Turizmi Yüzyılı’ olacak hedefiyle yola çıkalım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2022 yılında 1 milyon saç turistini ağırladıklarını hatırlatan Terziler, hedeflenen ciroyu geçmek için bu sayının aşılması gerektiğine vurgu yaptı.

Sağlık turizminde hedef 4 milyar dolar

Dr. Servet Terziler

SAÇ EKİMİNDE LİDERİZ

Terziler Türkiye’nin sağlık turizminde saç ekimi kategorisinin liderliğini koruduğunu belirtti. Dr. Terziler, “Türkiye’de artık saç ekimi konusunda belli bir kaliteye ulaşıldı. Estetik, diş, saç içeren hatırı sayılır klinikler kurulmaya başlandı. Bizim kliniğimiz de bu anlamda; tamamen robotlarla saç ekim yapılan, kalite bilinci oluşmuş insanların tercih ettiği, dünya standartlarında hizmetleriyle ekonomiye ciddi anlamda katma değer sağlayan bir noktada bulunuyor. Bunun gibi merkezlerin çoğalmasıyla hedeflediğimiz ciroların çok üstüne ulaşmak daha kolay olacaktır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!