Başkan uyardı: İndirim tuzağına dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Başkan uyardı: İndirim tuzağına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 11:21

Yeni yıla sayılı günler kala TESK Başkanından vatandaşa 'alışveriş' uyarısı geldi. 

Haberin Devamı

AVM'lerdeki yüzde 70 artı, 3 al 1 öde aldatmacalarına kanmayın, diyen Başkan Palandöken, indirim kampanyalarının müşteri çekme tuzağına döndüğünü söyledi. Palandöken, "Çılgın kampanyalara kanmayın, kredi kartınızı yeni yıla girerken şişirmeyin" uyarısı yaptı. 

AVM'lerin müşteri çekmek ve daha çok alışveriş yapılmasını sağlamak için çılgın ve inandırıcı olmayan kampanyalar yaptığına dikkat çeken TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı alışverişiyle ilgili vatandaşı şöyle uyardı:

BÜYÜYE KAPILMAYIN

Hızlı bir yaşam, hızlı alışveriş tarzını benimseyen vatandaşlarımız indirimli alışveriş reklamlarının büyüsüne kapılıp pek çok şeyi ihtiyacı olmadan alıyor. Tüketiciler 3 al 1 öde, 1 alana 1 bedava sloganlarına kanmasın, ihtiyacın kadarını alsın. Eğer indirim yapılacaksa 1 tanesini 3'te 1'i fiyata satsınlar ki israf olmasın.

Haberin Devamı

KREDİ KARTINA YÜKLENMEYİN

Yılbaşı öncesi alışverişlerde tüketim çılgınlığına kapılan vatandaş, kredi kartına yükleniyor. Ödenemeyen bireysel kredi kartları borçları incelendiğinde üzücü bir tablo ortaya çıkıyor. 2016 Ekim ayı verilerine göre 2 milyon 189 bin 163 kişinin bireysel kredi kartı borcu halen devam ediyor durumda. Kartla alışverişte her türlü kolaylık sağlanırken, ödemeleri güçleştirebilir. İhtiyaç olan ürünlerin dışında alışveriş yapmamaya özen gösterilmelidir. Eğer indirimli alışverişlerin büyüsüne kapılıp pek çok şeyi ihtiyacın olmadan fazla alırsan kredi kartını şişirirsin. Aldığın ayakkabıyı, gömleği, pantolonu giyemezsen, ucuz diye aldığın pahalıya gelir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!