Bankalar Birliği’nden beş il için bankalara tavsiye: Borçları 6 ay faizsiz erteleyin

Güncelleme Tarihi:

Bankalar Birliği’nden beş il için bankalara tavsiye: Borçları 6 ay faizsiz erteleyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2023 07:00

Türkiye Bankalar Birliği depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki bireysel ve gerçek kişi ticari işletmelerin borçlarının altı ay faizsiz ertelenmesi tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

31 AĞUSTOS SON

Bankalar Birliği’nden yapılan açıklamada, depremden etkilenen müşterilere yönelik tavsiye niteliğinde bir dizi karar alındığı belirtildi. Depremden etkilenen beş il ve Gaziantep’in iki ilçesinde bireysel ve gerçek kişi ticari işletmelerle ilgili olarak; 6 Şubat 2023 tarihinden önce kullandırılan ve 31 Ağustos 2023 tarihine kadar vadesi gelen; mevcut kredi borçlarının/taksitlerinin ve gayrinakdi kredi komisyonlarının altı ay faizsiz olarak ertelenmesi tavsiyesinde bulunuldu. Ayrıca kayıp/zayi POS cihazlarına ilişkin üye işyerlerinden herhangi bir tahsilat yapılmaması, bankacılık hizmet komisyonu alınmaması, bireysel ve kurumsal kredi kart ücretlerinin 2023 için tahakkuk ettirilmemesi, üye işyeri/POS kullanım ücretlerinin 2023 boyunca alınmaması da yer aldı.

Haberin Devamı

HACİZ, İCRA YAPILMASIN

Bankalar Birliği’nin açıklamasında haciz, icra, takip gibi idari uygulamalarla ilgili olarak, tüm alacaklar için takip başlatılmaması, haciz uygulanmaması, icra satış işlemleri gibi işlem yapılmaması, yapılandırılmış alacaklarda ödeme sürelerinin faizsiz olarak ertelenmesi, tahliye kararı alınmış ise bu kararın uygulanmaması, taahhüdü ihlal şikâyetinde bulunulmaması, borçlunun talebi halinde daha önce başlatılmış takiplerin durdurulması da önerildi.
Deprem bölgesinde yer alan diğer iller de tavsiye kararında yer aldı. Buna göre depremden etkilenmeyen illerde bireysel ve gerçek kişi ticari işletmelerin kredi borçlarının/taksitlerinin ve gayrinakdi kredi komisyonlarının bir ay faizsiz (faiz/gecikme faizi) olarak ertelenmesi de tavsiye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!