Bana eski pet şişemi geri verin!

Güncelleme Tarihi:

Bana eski pet şişemi geri verin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 11:48

Şimdilerde, her şeyi pazarlama olan dünyamızda yeni trendimiz daha doğal olan cam şişeler. Eh bu güzel güzel tasarlanmış, doğal şişelerimizle satılan sular da haliyle daha pahalı oluyor. Ancak su işinin de suyunu çıkardılar.

Haberin Devamı

Eski güzel günlerde, bir restorana gidip yemeğinizi ısmarladığınızda masaya su servisi pet şişelerle yapılırdı. O güzel zamanlarda, su ve ekmek kuver adını alır, adam başı da üzmeyecek bir rakam istenirdi, şimdinin parasıyla 2-3 TL mesela.

Şimdilerde, her şeyi pazarlama olan dünyamızda yeni trendimiz daha doğal olan cam şişeler. Eh bu güzel güzel tasarlanmış, doğal şişelerimizle satılan sular da haliyle daha pahalı oluyor. Ancak su işinin de suyunu çıkardılar sevgili dostlarım.

Bu aralar restoranların önemli bir kısmı bu şişelerin tanesine 6-7 TL gibi fiyatlar yazmaya başladılar. İşin acıklısı, bu şişeler sadece 750 ml, yani pet şişelerin yarısı kadar. Öyle olunca da su dediğiniz bayağı pahalı bir meşrubat haline geliyor. Hele 750 ml San Pellegrino sodaya 14-15 TL isteyen o meşhur cafeler var ya, onlara hiç bir şey diyemiyorum.

Haberin Devamı

Cebinizdeki paraya yönelik iyi niyetleri şüpheli olan bir çok restoranda, artık masaya oturduğunuz an, size sormadan sular açılıyor ve hemen bardaklar doluyor. Hele bir suyunuzu bitirin, hiç sorulmadan şak bir daha, sonra şak, yeni su açılıyor... Bu sarmal hesap istenene veya siz canhıraş bir şekilde artık su istemediğinizi söyleyene kadar da devam ediyor.

Sonra siz hesaba bakakalıyorsunuz, çünkü sipariş verdiğiniz yemeklere göre çok daha yüksek bir rakamla karşı karşıya kalmış oluyorsunuz. Bakınca da suya yazılan saçma sapan bir fiyat görüp kalıyorsunuz.
Bu tür işleri yaptığını tespit ettiğim bir çok restoran oldu, içlerinde daha önce önerdiğim yerler de var maalesef (o zaman öyle yapmıyorlardı). Ancak, haydi bugünlük iyi tarafımdan kalktığım için bunları afişe etmeyeyim, ama bugünden sonra bu şekilde uygulayan mekanları düzenli olarak buradan sizlere bildireceğim.


Bugün muhabbet biraz sudan oldu sevgili dostlar, ama şu pahalılık içerisinde zaten memleketin büyük bölümü ay sonunu zorlukla getiriyorken bu şekilde cinlik yapanlara karşı bundan sonra ben de iyi niyetli olmayacağım. Buradan da duyurayım da, sonra neden yaptın denmesin... Mutlu bir haftasonu dilerim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!