Bakan Şimşek’ten vergisiz telefon açıklaması: Çalışmamız var, detay veremiyorum

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşek’ten vergisiz telefon açıklaması: Çalışmamız var, detay veremiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2023 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerine vergisiz telefon almasına yönelik bir çalışma olduğunu fakat detay veremeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Şimşek, AVM’de kumpir yerken çekilen fotoğrafın hatırlatılması üzerine, “Haberim yoktu, daha sonra arkadaşlarımız benimle paylaştılar” dedi. Beştepe’de yapılan Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, şunları söyledi:

MECLİS’İ BEKLİYOR

“Çalışmamız var ama onun detayını veremiyorum. Yasal düzenleme gerektiren konularda tabi ki Meclisin açılması gerekir. İdari karar gerektirenler idari kararla yapılır. Ne zamanlama, ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım. Genel konuşuyorum. Birden fazla konu var. Dolayısıyla prensip olarak ayaküstü çalışmanın tamamlanmadığı konularda değerlendirme yapmam doğru değil.” Bakan Şimşek, geçtiğimiz günlerde Ankara’da kumpir yerken çekilen fotoğraflarıyla ilgili olarak ise, “Haberim yoktu, daha sonra arkadaşlarımız benimle paylaştılar” dedi.

Haberin Devamı

‘SÖZLERİ TUTACAĞIZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Genel Seçimleri öncesinde öğrencilere vergi muafiyeti müjdesi vermişti. Erdoğan, yüksek öğrenimdeki gençlere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanacağını söylemişti. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama daha yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere verdikleri sözü tutacaklarını aktararak, “Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız” ifadelerini kullanmıştı. Çalışma, Meclis’e sunulup geçerse üniversite öğrencileri, bir defaya özel olarak vergiden muaf tutulacak ve vergisiz telefon ve bilgisayar sahibi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!