Bakan Özhaseki: 100 milyon lirayı aşan tasarruf sağlandı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özhaseki: 100 milyon lirayı aşan tasarruf sağlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2023 14:50

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlık binasında uygulanan akıllı sistem ile 100 milyon lirayı aşkın elektrik, su ve yakıt tasarrufu sağlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Twitter hesabından bakanlık binasında kullanılan akıllı sistem ile ilgili video paylaştı. Bakan Özhaseki, "Çevreye duyarlı, enerji verimliliği yüksek akıllı binalar üreterek kaynaklarımızın tükenmesini engelliyor; elektrik, su ve yakıt tasarrufu sağlıyoruz. Bakanlığımızın ana hizmet binasını da 2017 yılından itibaren enerji verimliliğine uygun hale getirdik. Bu sayede; enerji tüketimimizi azalttık, kamu kaynaklarımızda tasarruf elde ettik. 2017’den bu yana uygulanan akıllı sistem ile 100 milyon TL’yi aşkın tasarruf sağladık. Karbon salınımını azaltarak çevremizin kirlenmesine engel olduk. Doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve yenilenebilir enerji ile ortak evimiz dünyamızı çocuklarımıza daha temiz bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Bakanlık Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Sami Kulaklıoğlu ise uygulanan akıllı sitemin detaylarını anlattı. Kulaklıoğlu, "Bakanlığımız ana hizmet binası, akıllı bina statüsünde bir bina. 2015 yılında hizmete girmesinin hemen akabinde 2017 yılından itibaren biz burada enerji verimliliği çalışmalarına başladık. Burada, içerisinde bulunduğumuz otomasyon merkezinde binanın bütün ısıtma ve soğutma grupları izlenmekte. Akıllı sistem olduğu için kendi kendine bir senaryo ile bu sistemler işlemekte ve buradan da takibi yapılmakta. Bu izlemelerden elde edilen sonuçlara göre de enerji yönetimi burada yapılmakta" dedi. Kulaklıoğlu, enerji verimliliği çalışmalarının devamında Bakanlık otoparkı üzerinde güneş enerjisi santrali kurduklarını belirterek, yıllık toplam enerji tüketimlerinin yüzde 15’ini buradan karşıladıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!