Babacan'dan kayyum için 'güven bunalımı' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Babacandan kayyum için güven bunalımı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 10:06

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan Koza İpek Holding'e kayyum atanmasıyla ilgili olarak, "Güven bunalımı yaşandığı için herkesin aklına ‘acaba’ kuşkusu doğabiliyor. Bunu da yadırgamamak lazım” dedi.

Haberin Devamı

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ali Babacan, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasına ilişkin, “Bunlar hukukta yeri olan uygulamalar” dedi. Ülke TV ve Kanal 7 televizyonlarınrın ortak yanınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Babacan şunları söyledi: “Benzer olaylar yargıya güvenin daha yüksek olduğu ülkelerde bu kadar çok tartışma konusu olmuyor. Varsa yanlışlar, kuşkusuz, varlığa el koyma şirketlere kayyum atama…

Bunlar hukukta yeri olan uygulamalar. Hukukta yeri yok iken birdenbire birinin aklına gelip de sabah kalktığında yaptığı işler değil. Fakat eğer genel anlamda Türkiye’de adalete güven daha ylüksek olsaydı böyle bir olay herkes tarafından makul karşılanabilirdi. Ancak güven bunalımı yaşandığı için herkesin aklına ‘acaba’ kuşkusu doğabiliyor. Bunu da yadırgamamak lazım” dedi. Babacan bir ülke için ekmek su neyse adaletin de aynı derecede ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!