Babacan'dan Koza-İpek yorumu: Yargıya intikal ettiyse hep birlikte izleyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Babacandan Koza-İpek yorumu: Yargıya intikal ettiyse hep birlikte izleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:52

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 5. Parti kurulabileceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili konuştu ve "AK Parti açısından 5. Parti bir hayal ürünüdür" dedi. Babacan, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasına yönelik de soruları yanıtladı ve "Yargıya intikal ettiyse hep beraber izleyeceğiz. Nasıl işleyecek. Ekonomi üzerinde kalıcı etkisi olacağına inanmıyoruz. Genel olarak yargıya güvenle ilgili sorun var" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan, Habertürk TV-Bloomberg HT ortak yayınında açıklamalarda bulundu.

Babacan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis içinde beşinci partinin kurulabileceği yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

'5. PARTİ DOĞMASI HAYAL ÜRÜNÜDÜR'

Babacan, “ Bir 5. parti doğurması hayal ürünüdür. Bahçeli kendi partisiyle ilgili kaygılı olabilir. AK Parti açısından bunların hepsi hayal ürünüdür. AK Parti'yi kuranlar bilir birlikten güç doğar. Mücadele omuz omuza olmalı. Sağduyu aklıselim burada mutlaka olur. Önemli olan kurucu değerler, ilkeler yerinde mi? AK Parti'yi yapan bugünlere getiren pek çok unsur var. Kurucu değerlerden uzaklaşılırsa sıkıntılar olur. Ortak akıl yazılı belgelerledir. Partinin ilk kuruluşunda seçim beyannamesini okuyun. Bugün hala geçerlidir. Hepimiz imzamızı atarız” dedi.

Haberin Devamı

Babacandan Koza-İpek yorumu: Yargıya intikal ettiyse hep birlikte izleyeceğiz

Bahçeli, geçen hafta gazetecilerle yaptığı bir söyleşide 5. Parti söylemini şöyle dile getirmişti:

“Mevcut partiler içinde siyasetin tıkanıklığa doğru gitmesine karşılık, o tıkanıklıkta siyaseti açmak, normalleştirmek için 5. parti meclis içinde kurulabilir anlamındadır. Geçmişte çok örnekleri vardır.”

KOZA İPEK İLE İLGİLİ YORUM

Babacan, Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasıyla ilgili gelen soruları da yanıtladı.

Babacan, “İpek Koza hakkında yargı süreci konusunda herhangi bir açıklama yapmayı doğru görmüyorum. Yargıya intikal ettiyse hep beraber izleyeceğiz. Nasıl işleyecek. Ekonomi üzerinde kalıcı etkisi olacağına inanmıyoruz. Genel olarak yargıya güvenle ilgili sorun var. Yargıya güven alt sıralarda. Yargıya güvenin yüksek olduğu ülkede bu kadar işlenmez. Biz içeriğini bilemeyiz. Savcılar hakimlerin bildiği konulardır bunlar. Ama şu var ki yargı reformu şiddetli bir ihtiyaç” dedi."

Babacan sözlerine şöyle devam etti:

“Adalete güvenle ilgili yargımızın nasıl işleyeceği ile ilgili yargı reformu oluşturduk. Başbakanımız açıkladı. Savcı, hakimlerimizin meslek içi eğitimlerinden tutun, uygulamalarda tutarlılığın sağlanması yargı reformu kapsamında noktalar.  Yargıda da aslında çok reform yaptık. Ancak yeterli değil. Anayasa değişikliklerinden tutun çok faz değişiklik yapıldı. Ancak yeterli değil. Bu yasaların evrensel normlara göre düzenlenmesi lazım. Yargının hızlı çalışması lazım. Geç gelen adalet kamuoyunu tatmin etmiyor doğrusu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!