Aydın Doğan’ın zorla getirilme kararı kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan’ın zorla getirilme kararı kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 22:25

"SERMAYE Piyasası Kanuna’na muhalefet" iddiasıyla Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın sağlık mazeretini kabul eden mahkeme hakkındaki zorla getirme müzekkeresini kaldırdı.

Haberin Devamı

İstanbul 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Aydın Doğan’ın da arasında bulunduğu sanıklar katılmadı. Aydın Doğan ve Doğan Holding Yönetim Kurulu  Başkan vekili Hanzade Doğan Boyner’in avukatları Erem Yücel, Şehnaz Yüzer, müvekkillerinin sağlık problemleri bulunduğunu tedavilerinin devam ettiğini buna ilişkin raporları mahkemeye sunduklarını belirterek haklarındaki zorla getirme  müzekkeresinin kaldırılmasını istedi.

GAZETELERDEN ÖĞRENDİK
Doğan ve Boyner’in avukatı Köksal Bayraktar, zorla getirme kararının duruşma sırasında değil celse arasında verildiğini hatırlatarak, “Bu karardan bizim haberimiz olmamıştır. Biz kararı UYAP’tan değil gazetelerden öğrendik. Bu yapılan ceza usulünde geçerli olan aleniyet kuralına aykırıdır. 2 duruşmadır her iki müvekkil için 10’a yakın rapor sunduk size. Biz size güveniyoruz ama siz bize güvenmiyorsunuz. Bu kararınızı bu duruşmada ortadan kaldırınız. Kaldırmadığınız takdirde gereği için en yakın Ağır Ceza Mahkemesine gönderiniz” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme, sunulan belgeler doğrultusunda Doğan hakkındaki zorla getirme müzekkeresinin kaldırılmasına karar verdi. Hanzade Doğan Boyner hakkındaki zorla getirme müzekkeresinin ise celse sonrası ifade vermek için geleceği tarihin mahkemeye bildirilmesi ya da sağlık sorununa ilişkin başka bir istirahat raporu veya tıbbi mazeretin sunulması halinde celse arasında yazı yazılarak ilgili emniyet biriminden geri alınmasına hükmetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!