‘Avrupa’ya gaz tedariki başladı’

Güncelleme Tarihi:

‘Avrupa’ya gaz tedariki başladı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2023 07:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şu anda Doğu Avrupa, Güneydoğu Avrupa, Balkanlar başta olmak üzere Avrupa'ya gaz tedarikini yapmaya başladık. Azerbaycan'dan gelen Tanap Boru Hattı'nın kapasitesini iki katına çıkarıyoruz. Halen 16 milyardan 32 milyar metreküpe çıkacak. Beş adet LNG terminalimiz var. Amerika'dan, Umman'dan da sözleşme imzaladık. 15 ülkeden LNG'yi tankerle getiriyoruz. Terminallerde gaza dönüştürüp, boru hattıyla gaz ticaretine, ihracatına başladık. Doğalgazın bir kısmını sisteme bağladık" dedi.

Haberin Devamı

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) 'Kent Buluşmaları' adlı etkinliğine katılan Bakan Çavuşoğlu yaptığı konuşmada,Türkiye'nin dış politikada uyguladığı denge politikasını sürdürmesi gerektiğinin altını çizdi.

GAZDA ÖNEMLİ ÜLKE HALİNE GELDİK

Rusya- Ukrayna savaşı sonrası Doğu-Batı, Hazar geçişi, orta koridorunun enerji güvenliği bakımından öneminin arttığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda Doğu Avrupa, Güney Doğu Avrupa, Balkanlar başta olmak üzere Avrupa'ya gaz tedariki yapmaya başladık. Doğalgazın bir kısmını sisteme bağladık. Bu bizim için yeterli değil ama şimdiden gaz ticaretinde önemli ülke haline geldik. Orta koridoru ticaret olarak iyi kullanmamız lazım. Orta Asya ülkeleriyle, Azerbaycan ile bunları çok iyi değerlendiriyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!