Atık geliriyle sınıf açılacak

Güncelleme Tarihi:

Atık geliriyle sınıf açılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 07:00

Vodafone, elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesine mağazalarını da dahil etti. Şirketten yapılan açıklamada, Vodafone mağazalarında toplanacak elektronik atıklar Akademi Çevre işbirliğiyle geri dönüşüme kazandırılacak.

Haberin Devamı

Geri dönüşümden elde edilecek gelirle okullara kodlama sınıfı açılacak. Projeye ilk etapta 90 pilot mağazayla başlanacak. Vodafone, mağaza çalışanları için Enerji Tasarrufu ve Sıfır Atık konulu online eğitim ve video içerikleri de hazırlarken; eğitime katılan çalışanlara çevreci hediyeler verileceği açıklandı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Vodafone mağazalarının yeşil dönüşümüne önem verdiklerini belirterek, “Elektronik atıkların doğru şekilde geri dönüşümünü sağlamak ve bu konuda bilinç yaratmak üzere hayata geçirdiğimiz ve 3 yıldır toplanan elektronik atıklarla yaklaşık 8 bin çocuğun hayatına dokunan ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesini genişletiyor, mağazalarımızı da dahil ediyoruz. Böylece, bugüne kadar çalışanlarımızın ve kurumsal iş ortaklarımızın desteğiyle sürdürdüğümüz projeye müşterilerimizin de katılmasını sağlayacağız. İlk etapta 90 pilot mağazamızda toplanacak elektronik atıkları geri dönüşüme kazandırarak Türkiye’nin farklı illerinde yeni kodlama sınıfları açmayı sürdüreceğiz. Tüm müşterilerimizi geri dönüşüm seferberliğimize katılmaya ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!