Asgari ücretin ilk toplantısında rakam konuşulmadı

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücretin ilk toplantısında rakam konuşulmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2023 07:00

Yılın ikinci yarısı için geçerli olan asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başladı. İlk toplantıda rakamın gündeme gelmediği belirtildi.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde basına kapalı olarak yapılan toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığındaki toplantıya işçileri temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetleri katıldı. Toplantının ardından TÜRK-İŞ heyeti adına Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak açıklama yaptı. Solak konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

İKİ YILDIR UYGULANIYOR

“Görüşmelerin bayramdan önce bitmesini istiyoruz. İkinci toplantıyla ilgili şimdilik herhangi bir tarih yok. Yarın olabilir, ertesi gün olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz, ‘Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde bu toplantının bir an önce bitmesi. Asgari ücretin, günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş düzeyine iniyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Asgari Ücret Tespit Komisyonu uzun yıllar sonra ilk kez geçtiğimiz yıl ara zam için toplanmış ve temmuz ayından geçerli olmak üzere asgari ücrete ara artış yapmıştı. Karar oybirliğiyle alınmıştı. Bu yıl da benzeri bir şekilde ara zam görüşmeleri başladı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!