‘Asgari ücret sürecini hassasiyetle yürüteceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Asgari ücret sürecini hassasiyetle yürüteceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 07:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 11 Aralık’ta ilk toplantısını yapacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmaları öncesinde “Her zaman olduğu gibi bu süreci işçi ve işveren temsilcilerimiz ile birlikte uzlaşma ve mutabakat anlayışıyla, hassasiyetle yürüteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) “Ortak Yarınlar Programı” ödül töreninde konuşan Işıkhan, “Üçlü danışma kurulunu beş yıl aradan sonra tekrar topladık. Çalışma hayatının gündemine dair sorunları çözüm önerileriyle birlikte ele alan çok verimli bir toplantı yaptık. 11 Aralık’ta da 2024 yılı asgari ücret seviyesini belirlemek üzere komisyon toplantılarına başlayacak. Şartlar ne olursa olsun geleceğin güçlü, müreffeh Türkiye’sini birlikte inşa edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

ÇALIŞMA HAYATININ 100. YIL ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Gecede TİSK’in “Cumhuriyetimizin 100. yılında çalışma hayatı” temalı ödülleri de dağıtıldı. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da, yarışmaya bu yıl 200’ü aşan projenin başvurduğunu belirterek, “Hepsi de kendi alanında büyük çabalarla yürütülmüş, ortak fayda üretmiş projeler. Gerçekten de bu programın kaybedeni yok. Her kategoride üç projeye ödül veriyoruz. Gönülden inanıyorum ki kazanan ortak yarınlarımız. ‘Ortak yarınlarımızla birlikte mümkün’ diyoruz. 100 yaşına giren Cumhuriyetimiz için durmadan çalışmak ve üretmek gerektiği inancıyla bugün buradayız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!