Artvin’in ilk telekom yatırımını yaptı, 100 kişiye iş kapısı açtı

Güncelleme Tarihi:

Artvin’in ilk telekom yatırımını yaptı, 100 kişiye iş kapısı açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 00:00

Turkcell Global Bilgi, Artvin’de, Halkbank çağrılarını yönetmek üzere 100 kişi ve 15 bin arama kapasiteli çağrı merkezi açtı. Çağrı merkezi, turizm, tarım ve inşaat sektörlerinin ağırlıkta olduğu Artvin’de ilk telekom yatırımı olma özelliğini de taşıyor.

Haberin Devamı

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Erzurum’daki başarıdan sonra Diyarbakır’da da bin kişilik çağrı merkezi açtıklarını hatırlatarak, şimdi de Artvin’deki çağrı merkezlerinde yüz kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Bölgeyi kalkındıracak

Ciliv, Erzurum’a yaptıkları çağrı merkezinden sonra Erzurum’da hızlı bir kalkınma gözlendiğine işaret ederek, “Oraya yaptığımız bir lira yatırım 8 lira olarak ekonomiye geri döndü. Beş yıl içinde 2 binden fazla eleman yetişti ve bugün bin kişiye istihdam sağlıyor” diye konuştu. Artvin’deki projenin, teknolojinin uygulanması ve bölgenin kalkınması açısından güzel bir örnek oluşturduğuna da değinerek, artık Türkiye’nin dünya liderleri arasında yer aldığını belirtti.

Memlekette işe girilecek

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan da, bu yatırımla temin edilen istihdam sayesinde üniversite mezunu gençlerin artık kendi memleketlerinde de iş bulabildiklerini ve böylece ekonomik ve sosyal refahın yurt geneline yayılmasına katkı sağlandığını kaydetti. Aslan, yeni çağrı merkezinin, bireysel bankacılıkta büyümelerine ve daha çok müşteriyle daha verimli temas kurmalarına destek olacağını da vurguladı.

Haberin Devamı

Sektör açısından önemli bir proje

TÜRKİYE Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, projenin hayata geçmesinin sektörde insan kaynağı, sermaye ve teknoloji açısından önem taşıdığını dile getirdi. Kendisinin de Artvinli olduğunu anımsatan Aydın, “İleride umarım ki başında bulunduğum bankanın da benzer hizmetlerini, benzer şirketlerle iş ortaklığı ile devam ettiririz. Bu Artvin’de de olabilir, başka illerde de olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!