Arkadaşım kombi

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşım kombi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 22:16

Kış aylarının yaklaş-masıyla kombiler yeniden gündemde. Ancak bu kez daha fazla tasarruf çözümüyle. Yeni modeller ve termostatlar, internete bağlanıyor, hava durumunu kontrol ediyor, kullanım alışkanlıklarınızı öğreniyor ve yüzde 37’lere varan tasarruflar gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

İLK kez 1988 yılında Türkiye’nin tanıştığı doğalgaz, özellikle son dönemlerde hızla yaygınlaşmaya başladı. Hatta neredeyse Türkiye’deki tüm iller doğalgaza kavuştu. Doğalgazın olmazsa olmazı ise kombiler. Yıllık 1 milyar dolar civarında bir ekonomi oluşturan kombiler, teknoloji bakımından uzun yıllardan beri yerinde sayıyordu. Son dönemlerde ise internet ile beraber yepyeni bir nesile geçmeye hazırlanıyor.

Eski model oda termostatlarda, belli bir odaya göre sıcaklık ayarlanıyor ve kombiler tüm evi bu ayara göre ısıtmaya çalışıyordu. Bu da gereğinden fazla tüketim ve fatura demek. Şimdi ise hem kombilerin kendileri, hem de termostatlar akıllandı. Yeni nesil kombi sahiplerinin evin dışında olması durumunda bile akıllı telefon veya tablet uygulamasına girerek evin sıcaklık değerlerini kontrol edebilmesine ve bu sayede de yüzde 37’lere varan tasarruflar sağlayabilmesine imkan tanıyor. Servis zamanı geldiğinde ise direkt olarak kombi üreticisine haber veren yeni nesil akıllı kombiler, kullanıcıların masrafını en az seviyede tutuyor. Kısaca kombilerde yepyeni bir dönemin kapıları açılmış durumda. Biz de buradan yola çıkarak kombi teknolojilerinde gelinen son noktaları bir araya getirdik.

Haberin Devamı

ARIZALARDAN ÖNCE SERVİS ÇAĞIRIYOR

BAYMAK tarafından geliştirilen yeni nesil oda termostatı, internete bağlanarak kullanıcının, cep telefonundaki uygulama aracılığıyla istediği yerden ve istediği zaman kombiyi açıp kapamasına ve mekanın ısısını kontrol etmesine olanak sağlıyor. Merkezi sunucuyla cihazın durumu takip edilerek, enerji tüketimi, çalışıp çalışmadığı, arıza durumu ve bakım ihtiyacı olup olmadığı kontrol edilerek, kullanıcı bilgilendiriliyor. Model, Baymak bayilerinde ve ‘Orange Store’larda satışa sunulacak.

 

AYLIK 9.90 TL’YE

COSA şirketi tarafından geliştirilen akıllı kombi kiti, tüm kombi modelleriyle uyumlu. Kullanıcıların kombilerine uzaktan erişmelerini ve konumlarını algılayarak kombilerinin otomatik olarak çalışmasını ve kapanmasını sağlayan model, bu sayede yüzde 30’lara varan tasarruf sağlıyor. Cosa’nın en dikkat çekici yanı ise kontratlı olarak kiralanması. 24 ay abonelik sözü veren kullanıcılar, ayda 9.90 TL’ye cihaza sahip olabiliyor. Kurulum ücreti ise 69 TL. Satın almak isteyenler ise 499 TL ödüyor.

Haberin Devamı

3 MODLU HIZLI PROGRAMLAMA

HONEYWELL’in akıllı oda termostatı ‘Total Connect Comfort’ uygulaması ile kullanılıyor. Wi-Fi üzerinden internete bağlanan model, birden fazla termostat ve evdeki bölgenin kontrol edebilmesini sağlıyor. Ayrıca, anlık sıcaklık ayarlarına ve zaman programlarına erişip değiştirebilme imkanı da sağlayan model, ‘Ekonomi’, ‘Uzaktayım’ ve ‘Isıtma Kapalı’ modlarına hızlı erişim seçeneklerine sahip. Güncel dış hava sıcaklığını ve 5 günlük hava tahminleri de cihazın özellikleri arasında. Satış fiyatı: 710 TL

 

BÜTÜN BEYAZ EŞYALARLA İLETİŞİMDE

ARISTON tarafından geliştirilen Alteas X modeli, akıllı cihazlara indirilebilen ‘ARISTON NET’ adındaki uygulama ile uzaktan kontrol edilebiliyor. Kullanıcıların günlük kullanım alışkanlıklarını öğrenen model, buna göre ısı kontrolü sağlıyor. Örneğin; sabahları saat 8’de duş aldığınızı hesaplayan model, buna göre suyu ısıtıyor. Ayrıca bölgesel kontrol de sağlayan cihaz, ‘BusBridgeNet’ teknolojisi sayesinde diğer Ariston ürünleriyle interaktif iletişim kurabiliyor. Satış fiyatı: 2 bin 200 TL

 

Haberin Devamı

ALIŞKANLIKLARINIZI İNCELİYOR

DEMİRDÖKÜM’ün akıllı termostat modeli ‘MiGo’, kombinize uzaktan erişim sağlarken, kullanım tercihlerinizi öğreniyor ve verimlilik seviyesini artırıyor. Çoklu kullanıcı özelliğiyle MiGo tüm aile fertlerine kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor. Model, tablet, akıllı telefon ve bilgisayarlar üzerinden kontrol edilebiliyor. Şirketin ürettiği Nitromix ve yeni çıkaracağı model kombilerle uyumlu çalışıyor. Satış fiyatı: 500 TL

 

 HAVA DURUMUNA GÖRE AYAR

VAILLANT’ın geliştirdiği ‘eRELAX’ Wi-Fi ile kontrol termostatının öne çıkan özelliği hava durumuna göre ev ısısını ayarlamak. Cihaz, internet üzerinden evinizin bulunduğu şehirdeki hava sıcaklık verisini kullanıyor. Buna ek olarak kullanım alışkanlıklarınızı takip eden model, size tasarruf için önerilerde bulunuyor. Yüzde 37’ye kadar tasarruf amaçlayan eRELAX, şirketin ürettiği ecoTEC Pro, ecoTEC Plus ve ecoFIT Start modelleriyle uyumlu olarak çalışıyor. Satış fiyatı: 700 TL

Haberin Devamı

OYUN DÜNYASI

İKİ TEKER ÜSTÜNDE SERÜVEN

BU haftaki oyun önerimiz yarış severlere.  Raflarda geçtiğimiz hafta yer almaya başlayan ’RIDE 2’de 30 farklı pist seçeneği, 18 motor markası, 230’un üzerinde motor modeli, 600’den fazla motor ve sürücü için özelleştirme seçenekleri yer alıyor. Oyun, PlayStation 4 ve Xbox One’da yer alıyor.

 HAFTANIN TRENDİ

TAK-ÇIKAR OYUN KONSOLU

JAPON Nintendo yeni oyun konsolu Nintendo Switch’i tanıttı. Dönüştürülebilir ve taşınabilir özelliği ile öne çıkan konsol, televizyon erkanına bağlanabildiği gibi el konsolu olarak da kullanılabiliyor. Özel ‘dock’u sayesinde TV’ye bağlanabiliyor, dock’undan çıkarıldığında sistem taşınabilir moda geçiyor.

Haberin Devamı

 UYGULAMA

DUMANLI HAVAYI ŞİKÂYET ET

YEŞİLAY’ın geliştirdiği ‘Yeşil Dedektör’ adındaki uygulama, dumansız hava sahası olan yerlerde sigara içen ve içirenlerin şikayet edilmesini sağlıyor. Kullanıcılar tek dokunuşla sigara içiren mekanları bildirerek, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün harekete geçmesini sağlıyor. Uygulama iOS ve Android işletim sistemlerinde yer alıyor.

 TAŞIMASI KOLAY ISITICILAR

SOĞUK havalarda çok kullanılan teknolojilerden biri kızılötesi (infrared) ısıtıcılar. Yenilenen modeller, taşınma kolaylığı ve uzaktan kumandasıyla dikkat çekiyor. Infrared ısıtıcıları karşılaştırdık.

Arkadaşım kombi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!