Ara eleman için teşvik önerisi

Güncelleme Tarihi:

Ara eleman için teşvik önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2024 07:00

ANKARA Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran mesleki ve teknik lise mezunu çalışanlara, ücretten sigorta primine, askerlikten sağlık giderlerine çeşitli alanlarda teşvik verilmesinin, reel sektörün kronik hale gelen ara eleman sorununun çözülmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak mesleki ve teknik lise mezunlarına çalışma hayatında getirilecek teşvik ve kolaylıkların, reel sektörün ara eleman sorununun çözülmesinde etkili olacağını söyledi. Reel sektörün ara eleman bulma sıkıntısının pandemi sonrasında arttığına dikkati çeken Baran inşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya hemen her sektörde ara eleman sıkıntısı yaşandığını ifade etti.

‘GÜÇLÜ BİR ADIM OLUR’ 

Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitimde önemli mesafeler kat ettiğini kaydeden Baran, “Mesleki ve teknik eğitim almış ara eleman olarak adlandırılan işgücü reel sektörün kalbi durumunda. Ne mezunlar aradığı işi ne de işveren aradığı elemanı buluyor. İyi şartlarda bir iş bulmaya giden yolun mesleki eğitimden geçtiğini anlatmalı, mesleki ve teknik liselerden mezun çalışanlara kolaylıklar sağlamalı, teşvikler getirmeliyiz. Ücretten sigorta primine, askerlikten sağlık giderlerine verilecek teşviklerin, reel sektörün kronik hale dönüşen ara eleman sorununun çözülmesinde etkili olacağına inanıyoruz. Meslekliye teşvik, ara eleman sorununun aşılmasında güçlü bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!