Apple’dan Türklere tasarım ödülü

Güncelleme Tarihi:

Apple’dan Türklere tasarım ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 22:13

TEKNOLOJİ devi Apple’ın dünya çapındaki 6 bin yazılımcıyı bir araya getirdiği World Wide Developers Conference 18 (WWDC) dün düzenlendi.

Haberin Devamı

Konferansa damga vuran ise Eskişehir merkezli bir oyun şirketinin aldığı ödül oldu. Özgür Taşkın ve Ferhat Aydoğan tarafından kurulan ‘MobGe’ oyun stüdyosunun geliştirdiği ‘Oddmar’ adındaki oyun, Apple’ın uygulama ve oyunlarda tasarım, inovasyon ve teknoloji alanında en iyileri seçtiği ‘Apple Design Awards‘a layık görüldü. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Teknokent’te yer alan girişimin geliştirdiği Oddmar’ın yaklaşık 4 yılda geliştirilirken, oyun kaliteli grafikleri ve oyun müzikleri ile dikkatleri çekiyor. 12 dil desteğine de sahip olan Oddmar’da bir Viking hikayesi anlatılıyor.

YENİ İŞLETİM SİSTEMLERİ
Buna ek olarak WWDC18’de Apple’ın yeni nesil yazılım teknolojileri tanıtıldı. Apple’ın iPhone ve iPad’ler için iOS 12, akıllı saat modeli Apple Watch’lar için WatchOS 5, Apple TV’ler için tvOS 12 ve Mac bilgisayarlar için MacOS Mojave tanıtılan yenilikler arasında yer aldı. Özellikle iOS 12 ile çoklu FaceTime görüntülerinin yapılabilmesi, kişisel emoji ‘Memoji’nin sunulması, yeni nesil arttırılmış gerçeklik platformu ‘ARKit2’ gelmesi ve hangi uygulamanın dakika olarak ne kadar kullanıldığını gösteren ‘Screen Time’ özelliği dikkat çeken detaylardandı.

BAKMADAN GEÇME!