Antakya’ya uluslararası gastronomi üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

Antakya’ya uluslararası gastronomi üniversitesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Depremin ardından Antakya ile olan kökleri bir asırdan uzun gönüllüler tarafından kurulan Yeniden Antakya Platformu Derneği (YAP) bölgenin sosyokültürel mirasının devamını sağlamak amacıyla projeler geliştiriyor.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler (UN), Birleşmiş Milletler Kalkınma Derneği (UNDP), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), UNICEF, büyükelçilikler, diğer STK’lar, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürüten YAP Derneği, gerçekleştirdiği projelerle yaraları sarmaya devam ediyor.

YAP, depremden sonraki dönemde neler yaptıklarını ve gelecek planlarını İstanbul’da anlattı. Vakıf kurma yönünde önemli adımlar attıklarını belirten YAP Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, proje yönetimi kapasitesini güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürütmek üzere Sivil Toplum İçin Destek Vakfı’ndan hibe alındığını duyurdu. Toplantıda, YAP Derneği’nin vakıflaşma çalışmalarının sürdüğü ve vakıf olarak faaliyete geçildikten sonra öncelikli hedeflerden birinin de uluslararası gastronomi üniversitesi kurmak olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

AMPUTE ÇOCUKLARA DESTEK

Derneğin çalışmalarını anlatan Prof. Dr. Gazi Huri konuşmasında sağlık ve engelli bireyler konusunun da YAP için öncelikli konuların başında geldiğine değindi. Bu bağlamda Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in, Çukurova Üniversitesi ile birlikte ampute çocukları toplumun sağlıklı ve işlevsel birer üyesi haline getirmek ve aynı zamanda ampute çocukların yaşa uygun ortopedik yardım almalarını sağlamak amacı ile “Çocuk İyilik Merkezi” adında bir projeyi başlattığını söyleyen Huri,  “Biz de YAP Derneği olarak bu projenin kamuda yaygınlaştırılması ve hizmetin ihtiyaç sahiplerine ulaşması için gönüllü olarak desteklerimizi sürdürmekteyiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!