‘Anadolu’da bahriyeli başkan

Güncelleme Tarihi:

‘Anadolu’da bahriyeli başkan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 17:53

ANADOLU Grubu’nun üst yönetiminde önemli değişiklikler yapılıyor. Yazıcılar Holding’den konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada "Otomotiv Grubu Başkanı Kamil Eser ve Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Erdoğan Özoğul 31.07.2016 tarihinde Anadolu Grubu Yaş Yönetmeliği gereği emekli olacaklardır.

Bu değişikliklere istinaden, 01.08.2016 tarihi itibarıyla, Çelik Motor Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Bora Koçak, Otomotiv Grubu Başkanı olarak; Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Serkan Eriş, Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş.'ye Genel Müdür olarak; Özgür Maraş, Çelik Motor Ticaret A.Ş.'ye Genel Müdür olarak atanmışlardır.

01.05.2016 ve 31.07.2016 tarihleri arasında Özgür Maraş, Çelik Motor Ticaret A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapacaktır.” denildi.

65 BİN ADETLİK PARK
Kamil Eser’in yerine başkan olarak atanan Bora Koçak, Çelik Motor’da önemli başarılara imza atarken yarattığı ‘Garenta’ markası ile filo ve günlük kiralama sektörlerinden iki yılda zirveye çıkıp, uluslararası pazarlara açılma yolunda önemli adım attı. Çelik Motor’da Kia, Garenta ve ikinciyeni.com markalarıyla 65 bin adetlik bir araç filosunu yönetin Koçak, yeni görevinde Çelik Motor’un dışında ağırlıklı olarak Japon Isuzu’nun Türkiye’deki yatırımlarını ve üretimini artırmasına odaklanacak.

İş hayatına deniz subayı olarak başlayan ve 7 yılını denizlerde geçiren Koçak, “Ekip ruhunun önemini savaş gemisinde öğrendim” yorumunu yapmıştı. Bora Koçak’ın yerine Çelik Motor’a 1 Ağustos’tan itibaren Genel Müdür olacak Özgür Maraş ise Yapı Kredi Leasing’in Genel Müdürüydü. Anadolu Grubu, Bora Koçak’ın yerine önemli bir transfere de imza atmış oldu.
eozpeynirci@hurriyet.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME!