Altın fiyatlarında Fed sonrası rekor

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatlarında Fed sonrası rekor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 07:00

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın ve diğer Fed yetkililerinin faiz indirimi mesajlarıyla yeni tarihi zirvesini gördü.

Haberin Devamı

Fed Başkanı Jerome Powell önceki gün, ABD’de bu yıl için faiz indirimi planlandığını ancak zamanlamanın verilere bağlı olduğunu söyledi. Powell’ın bu sözleri altına destek sağladı. Powell, “Ekonomi genel olarak beklediğimiz gibi seyrederse çoğu Fed üyesi bu yılın bir noktasında politika faizini düşürmeye başlamanın uygun olacağını düşünüyor” dedi. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de, bu yıl son çeyrekte yapılacak bir faiz indirimi öngördüğünü bildirdi. Powell’ın konuşmasının ardından altının ons fiyatı yükseliş eğilimini üst üste yedinci işlem gününe taşıyarak 2 bin 304 doları test etti. Altının ons fiyatı dün 2 bin 296 dolardan alıcı buldu. Yurt içinde ise gram altın ons altındaki hareketliliğin etkisiyle 2 bin 358 TL’den işlem gördü.

TL’DEKİ KAZANÇ SÜRÜYOR

Haberin Devamı

TL ise, yerel seçimlerin ardından ilk üç işlem gününde dolar karşısında değer kazandı. Yerel seçim öncesi son işlem gününü 32.3950 seviyesinden tamamlayan dolar kuru, seçim sonrası 32 seviyesinin altında ve üstünde dalgalandıktan sonra dün de 31.87-31.93 aralığında seyretti. Bu durumda, bayram tatili öncesi artan TL ihtiyacının etkili olduğu belirtiliyor.

Öte yandan altın, artık TL cinsinden ve gram altın olarak Türkiye’de ilk kez CoinTR’de listelenmeye başladı. 2022’de İstanbul merkezli hizmet vermeye başlayan CoinTR borsasından yapılan yazılı açıklamaya göre; uluslararası altın fiyatına dayalı bir emtia tokenı olan GRAMXAUT (Tehter Gold) listelemesi ile yatırımcılar, Türk lirası cinsinden gram altın yatırımlarını 7 gün 24 saat yapabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!