"Almanya’da nüfusumuz var ama lobi yapamıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da nüfusumuz var ama lobi yapamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 10:32

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin (ATİAD), Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlediği akşam yemeğine katıldı ve bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Türk işadamlarını dinleyen, sorunların çözümünde yardımcı olacağını belirten Bakan Elitaş, Türkiye’deki Türk şirketlerinin Almanya’da teknoloji şirketlerini satın almaları halinde destek verildiğini hatırlattı.

Almanya’da nüfusumuz var ama lobi yapamıyoruz


Uluslararası ilişkilerde lobiciliğin önemine de değinen Elitaş, şöyle konuştu:
“Türkler eskisi gibi değil artık. Toplumun en önemli unsurlarından biri haline geldiler. Sayın Başbakanımız, Almanya ziyaretlerinde ‘Entegre olun ama asimile olmayın. Bu toplumun önemli bir unsuru olup, önemli bir lobi oluşturma imkanını elimizde tutalım’ demişti. Dünyada lobisi olan ülkeler belli. İsrail, çok az bir nüfusa sahip olmasına rağmen çok etkili. Ermeniler, Fransa da çok etkililer. Bizim de Ermenistan’ın nüfusundan fazla insanımız Almanya’da yaşamasına rağmen maalesef onlar kadar etkili olamıyoruz. 100 bin civarında girişimcimiz, 10 milyar Euro sermayemiz var. Biraz daha güçlenmenin, biraz daha etkili olabilmenin yollarını araştırmamız, bulmamız gerekiyor.” 

Almanya’da nüfusumuz var ama lobi yapamıyoruz


BAKMADAN GEÇME!