Almanya'da emeklilik yaşı ile ilgili tartışmada son nokta

Güncelleme Tarihi:

Almanyada emeklilik yaşı ile ilgili tartışmada son nokta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 09:56

Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin emeklilik yaşının 70’e çıkarılması önerisine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin daha yüksek emekli maaşı alınması için emeklilik yaşının 70’e çıkarılmasına ilişkin önerisine, Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles karşı çıktı: “Ben bakan olduğum sürece bu olmaz. Kendisini iyi hissedenler 68, hatta 70 yaşına kadar çalışabilir. Çalışmak isteyeni kimse engellemiyor. Ancak 70 yaşına kadar çalışmayı zorunlu kılmayı kabul etmiyorum. Benim babam inşaatta çalıştı. 73 yaşında da öldü. Bana emeklilik yaşının 70 olması için gelenlere çok kızarım.”

Nahles, emeklilikte daha yüksek gelir elde etmek için özel sigortalar yapılmasını tavsiye etti. Bild am Sonntag Gazetesi'ne konuşan Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Federal Çalışma Bakanı Nahles, partisinin lider adayının 2017 seçimlerinde başbakan olacağına inandığını söyledi.

Almanyada emeklilik yaşı ile ilgili tartışmada son nokta


Nahles, “Merkel'in kaybetmez imajı artık geride kaldı. Onun kaybetmez zamanı geçti. Şimdi bu fırsatı kullanma sırası bizde. SPD güçlü yönlerini göstermeli. Eğer insanları hedeflerimiz konusunda ikna edersek çok güçleniriz” dedi. Nahles SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in görevini başarıyla yaptığını ve iyi bir başbakan olacağını da söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!