Alışveriş merkezlerine ‘acil’ butonu

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş merkezlerine ‘acil’ butonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 22:42

ALIŞVERİŞ merkezlerinde (AVM) yeni dönem başladı. Her AVM’de ‘acil sağlık birimi’, ‘acil butonları’ ile ‘ibadethane’ yer alacak.

Haberin Devamı

Mescitler, otoparklarda değil, AVM’nin kolay ulaşılabilir yerinde olacak. Çocuklar ve ebeveynleri için ayrı tuvalet yapılacak. AVM kamera kayıtları 30 gün saklanacak. Mevcut AVM’lerin yeni yönetmeliğe uyumlu hale getirilmesi için 25 Şubat 2017 tarihine kadar ‘geçiş süresi’ tanındı. 2015 yılı başında çıkan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik, dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Alışveriş merkezinin sürekli indirimli satış ibaresini kullanabilmesi, içindeki perakende işletmelerin her birinin “sürekli indirimli satış” yapması şartına bağlandı. Bu ibareler, alışveriş merkezinin ön cephesinde kolaylıkla görülebilir ve okunabilir bir şekilde yer alacak. Bebek bakım odası ve tuvalet gibi niteliği itibarıyla kayıt altına alınması uygun olmayan alanlar dışındaki ortak kullanım alanları kamera ile kayıt altına alınacak. Bu kayıtlar en az otuz gün süreyle saklanacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!